O-STA

Korporacija Hilton Hotels postavila Christopherja Nassetto za predsednika in generalnega direktorja

Uredništvo za gospodarstvo

Multimedijske vsebine:

http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=5530297

BEVERLY HILLS, Kalifornija. & NEW YORK--(BUSINESS WIRE)�-29. oktober 2007�-

Korporacija Hilton Hotels ("Hilton") in skupina Blackstone Group (NYSE:BX) ("Blackstone") sta danes najavili, da je Christopher J. Nassetta imenovan za predsednika in generalnega direktorja korporacije Hilton. G. Nassetta trenutno upravlja podjetje Host Hotels and Resorts, ki je največji svetovni lastnik luksuznih in prestižnih hotelov na svetu. G. Nassetta se pridružuje Hiltonu v času, ko podjetje prehaja v razburljivo novo obdobje rasti tako v ZDA kot drugod po svetu.

Oddelka Skupine Blackstone za nepremičnine in korporativne naložbe v zasebni kapital sta 24. oktobra 2007 zaključila prevzem Hiltona. Blackstone vidi Hilton kot pomembno strateško naložbo in namerava z vlaganjem v njegove posesti in blagovne znamke povečati rast podjetja. Kot so zatrdili v prvi najavi v juliju, Blackstone nima nikakršnih namenov, da bi po prevzemu prodajal blagovne znamke ali večje deleže lastnine.

Jonathan Gray, glavni direktor skupine Blackstone, je dejal: "Naš cilj ob prevzemu Hiltona je oblikovati vodilno svetovno družbo za nastanitve. Prepričani smo, da bo Chris izjemno pripomogel v že tako močni Hiltonovi ekipi. Glede na njegove izkušnje, ki jih je pridobil z vodenjem največje svetovne hotelske verige, si Chris prav gotovo predstavlja potrebe lastnikov hotelov in je edinstveno usposobljen za vodenje Hiltona. Chrisa osebno poznam že 15 let in sem z njim v preteklosti že tesno sodeloval. Gre za človeka z najvišjo možno integriteto, ki se močno posveča ljudem. Poln je energije in entuziazma, poleg tega pa ima dovolj izkušenj za vodenje Hiltona, zato ga z velikim veseljem pozdravljamo v naši ekipi."

Strategija Blackstona vključuje ohranjanje močne rasti podjetja v ZDA, kjer je več kot 20 % hotelskih sob, ki se trenutno gradijo, v lasti Hiltona. Blackstone bo investiral tudi v pospeševanje mednarodne rasti podjetja, pri čemer se bo oprl na nedavne pogodbe v sklopu niza strateških partnerstev za širjenju družine hotelov Hilton izven ZDA. Hilton se je šele lani združil s podjetjem Hilton International, kar je podjetju prineslo vrsto novih globalnih priložnosti. Poleg tega Blackstone namerava vključiti precejšen delež svojih obstoječih luksuznih hotelov in letovišč v znamko Hilton in s tem povečati luksuzno ponudbo, ki je na voljo Hiltonovim strankam. Blackstonova posest vključuje take prestižne objekte, kot so The Boulders Resort and Spa (Arizona), The El Conquistador Resort (Portoriko), in The Boca Raton Resort and Club (Florida).

Chris Nassetta dodaja: "Z navdušenjem se pridružujem temu odličnemu podjetju in se veselim sodelovanja s Hiltonovimi podružnicami, z lastniki in člani ekipe pri povečevanju te že tako velike franšize. Hilton ima močan nabor blagovnih znamk, zdaj pa lahko na tej obstoječi osnovi gradimo in ustvarjamo rast podjetja, posebej v tujini, in ustvarimo izjemno nastanitveno podjetje v svetovnem merilu. Veselim se tudi sodelovanja s skupino Blackstone, za katero iz izkušenj vem, da bo izvrsten strateški partner pri vzpodbujanju Hiltona."

Kot predsednik in generalni direktor Hiltona bo g. Nassetta nadzoroval Hiltonov širok nabor kvalitetnih blagovnih znamk, ki vključuje Hilton, Conrad, Doubletree, Embassy Suites, Hampton, Hilton Garden Inn, Hilton Grand Vacations, Homewood Suites by Hilton, in The Waldorf=Astoria Collection. G. Nassetta namerava tesno sodelovati z obstoječo vodstveno skupino, ki vključuje generalnega direktorja za Ameriko in globalne blagovne znamke Thomasa Keltnerja in generalnega direktorja družbe Hilton International Iana Carterja. Kot je bilo objavljeno, se je Stephen F. Bollenbach prejšnji teden ob zaključku prevzema umaknil iz podjetja. Poleg tega bo

Matthew J. Hart odstopil z mesta predsednika in generalnega direktorja, ostal pa bo član Hiltonove uprave.

O Christopherju Nassetti

Christopher J. Nassetta bo v korporacijo Hilton Hotels prišel iz družbe Host Hotels & Resorts, kjer je bil predsednik in generalni direktor od leta 2000. Preden se je pridružil družbi Host, je bil leta 1991 med ustanovitelji podjetja Bailey Capital Corporation, v katerem je skrbel za investicije v nepremičnine in za svetovanje. Poleg tega je sedem let delal na položaju razvojnega direktorja in na drugih pozicijah v podjetju The Oliver Carr Company. G. Nassetta je direktor skupine CoStar Group Inc., drugi podpredsednik in član sveta guvernerjev nacionalnega združenja za investicije v nepremičnine National Association of Real Estate Investment Trusts, je član in predsednik organizacije The Real Estate Roundtable, pa tudi član svetovalnega odbora poslovne šole McIntire School of Commerce na Univerzi v Virginiji.

G. Nassetta je diplomiral na poslovni šoli McIntire School of Commerce na Univerzi v Virginiji na področju financ in študiral mednarodne finance na londonski univerzi London School of Economics.

O korporaciji Hilton

Korporacija Hilton Hotels je vodilno globalno nastanitveno podjetje z 2896 objekti, ki skupaj nudijo približno 500.000 sob v 76 državah in ozemljih.

Podjetje ima v lasti, upravlja ali s koncesijo upravlja nabor nekaterih najbolje poznanih in visoko cenjenih blagovnih znamk hotelov, med katere sodijo Hilton(R), Conrad(R) Hotels & Resorts, Doubletree(R), Embassy Suites Hotels(R), Hampton Inn(R), Hampton Inn & Suites(R), Hilton Garden Inn(R), Hilton Grand Vacations(TM), Homewood Suites by Hilton(R) in The Waldorf=Astoria Collection(R).

O skupini Blackstone

Skupina Blackstone Group (NYSE:BX) je vodilni globalni alternativni upravljalec premoženja in ponudnik finančnih svetovalnih storitev. Njihovo alternativno upravljanje premoženja vključuje upravljanje korporativnih skladov za naložbe v zasebni kapital, skladov za priložnosti v nepremičninah, hedge skladov, vmesnih mezzanine skladov, skladov z zagotovljeno vrednostjo plačila, lastninskih hedge skladov in zaprtih vzajemnih skladov. Skupina Blackstone prav tako nudi različne finančne svetovalne storitve, vključno s svetovanjem pri združevanju in prevzemih, prestrukturiranju in reorganizaciji ter storitve usmerjanja kapitala.

Izjave, ki se nanašajo na prihodnost

Ta objava za javnost vsebuje izjave, ki se nanašajo na prihodnost, kot je to opredeljeno v zveznem zakonu o vrednostnih papirjih. Take izjave vključujejo izjave, ki se nanašajo na poslovne strategije in njihove pričakovane rezultate, in podobne izjave v povezavi s pričakovanimi prihodnjimi dogodki in pričakovanji, ki niso zgodovinska dejstva. Izjave iz te objave za javnost, ki se nanašajo na prihodnost, so podvržene številnim tveganjem in negotovostim, vključno z učinki ekonomskih razmer; ponudbo in povpraševanje po hotelskih sobah; konkurenčne razmere na trgu nastanitev, odnose s strankami in lastniki objektov; vpliv državnih regulativ; sprememb menjalnih tečajev za tuje valute in dostopnost kapitala za financiranje rasti, kar bi lahko povzročilo odstopanje dejanskih rezultatov od pričakovanj, navedenih ali nakazanih v pričujočih izjavah.

Multimedijske vsebine:

http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=5530297

"Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice".

Kontakt: Hilton Hotels Corporation

SVP - Globalne komunikacije

Linda Bain, +1 310 205 4030

GSM: + 1 310 435 3285

linda.bain@hilton.com

ali

The Blackstone Group

Glavni podpredsednik za korporativno komuniciranje

John Ford, +1 212 583 5559

ford@blackstone.com

ali

Brunswick Group

Mike Buckley ali Gemma Hart, +1 212 333 3810