O-STA

NextWave Wireless je z nedavno dobavo postaj UMTS za T-Mobile na Češkem presegel mejnik 600 enot

T-Mobile razširja brezžično širokopasovno storitev "Internet 4G" na več kot 60 odstotkov češkega prebivalstva, ki uporabljajo opremo IPWireless

SAN DIEGO, Kalifornija --(poslovno sporočilo)�-14. nov. 2007�-

NextWave Wireless Inc. (NASDAQ: WAVE) je danes objavil, da je njegova podružnica IPWireless, ki je vodilni dobavitelj UMTS mobilnih širokopasovnih in multimedijski tehnologij, T-Mobilu odposlal več kot 600 brezžičnih širokopasovnih postaj UMTS TD-CDMA z več kot 2000 sektorji mrežne kapacitete, da jih namesti na Češkem.

Tehnologija TD-CDMA podjetja IPWireless T-Mobilu nudi stroškovno donosne in stopnjevalne mobilne širokopasovne rešitve, ki so oblikovane tako, da maksimirajo prihodke in se hitro uveljavijo na tržišču.

Na osnovi začetne namestitve opreme za omrežje podjetja IPWireless v Pragi T-Mobile nadaljuje s širitvijo omrežja "Internet 4G" in sedaj ponuja hitri mobilni internet in širokopasovni dostop od doma več kot 60 odstotkom češkega prebivalstva, vključno z večjimi češkimi mesti: Praga, Ostrava,

Opava, Prerov, Hradec Kralove, Lysa nad Labem, Kurim, Litvinov, Slapanice in Rajhrad. Omrežje TD-CDMA sedaj prenaša več kot 10 terabajtov podatkov vsak dan, kar pomeni, da vsak naročnik naloži več gigabajtov podatkov na mesec - količina, ki je za več redov velikosti večja od podatkov, ki jih naložijo naročniki s konvencionalnimi omrežji 3G.

T-Mobilova internetna storitev 4G na Češkem, ki jo omogoča tehnologija UMTS TD-CDMA podjetja IPWireless, uporabnikom na Češkem nudi najhitrejšo in v celoti mobilno internetno storitev, najsi bodo doma, v pisarnah ali med potovanjem pri veliki hitrosti. Uporabniki imajo z internetom 4G širokopasovni dostop do bogatih, spletnih multimedijskih vsebin kot so pretočni videi, glasba in igre. Kot del celotne mobilne širokopasovne rešitve, IPWireless T-Mobilu dobavlja tudi večnačinovne podatkovne kartice

PCMCIA, ki podpirajo modeme TD-CDMA, EDGE, GPRS in USB.

"Tehnologija IPWireless iz podjetja NextWave nudi učinkovito in zanesljivo uporabo, ki T-Mobilu omogoča, da izstopa iz konkurence,"

je dejal generalni direktor T-Mobila na Češkem, Roland Mahler. "Tako mi kot naše stranke smo bili izredno zadovoljni z učinkovitim delovanjem omrežja in veselimo se, da se bo s povečanim pokrivanjem omrežja povečalo tudi število naročnikov."

"Zadovoljni smo, da T-Mobile na Češkem širi omrežje IPWireless in s tem zadovoljuje povpraševanje po širokopasovnih storitvah," je rekel glavni izvršni direktor IPWirelessa, dr. Bill Jones. "Naše izkušnje, ki napajajo eno največjih mobilnih širokopasovnih omrežij, še poglabljajo naše edinstveno strokovno znanje v naslednji generaciji mobilnih širokopasovnih in multimedijskih tehnologij, ter podjetjema NextWave in IPWireless omogočajo, da hitro razvijata rešitve ter svojim operaterjem zagotavljata najbolj zanesljive, stopnjevalne in kompetitivne rešitve, ki so trenutno na razpolago."

O podjetju NextWave Wireless Inc.

NextWave Wireless Inc., (Nasdaq: WAVE) razvija in trži sodobne mobilne širokopasovne in brezžične multimedijske izdelke in tehnologije s pomočjo skupine operativnih podjetij vključno z IPWireless, NextWave Broadband, GO Networks, and PacketVideo. Izdelki in tehnologije podjetja NextWave vključujejo polprevodnike WiMAX/Wi-Fi, mobilne brezžične sisteme TD-CDMA, prostrana omrežja Wi-Fi in vstavljive mobilne multimedijske računalniške rešitve. Med stranke podjetja NextWave spadajo številni veliki proizvajalci mobilnih slušalk, dobavitelji opreme za omrežje in dobavitelji brezžičnih storitev po celem svetu.

IPWireless, podružnica podjetja NextWave Wireless Inc., je vodilni dobavitelj UMTS mobilnih širokopasovnih in multimedijskih tehnologij. Operaterji s celega sveta, vključno s T-Mobilom na Češkem, so namestili mobilna širokopasovna omrežja, ki jih omogočajo razvojne tehnologije IPWireless 4G, Mesto New York pa daje na tržišče največje varno mobilno širokopasovno omrežje na svetu. Tehnologija TDtv(TM) podjetja IPWireless, ki je bila nagrajena ter preizkušena na terenu, operaterjem storitev UMTS nudi najbolj stroškovno donosen in fleksibilen način za dobavo mobilne televizije in multimedijskih storitev z uporabo že obstoječega spektra. Za več informacij obiščite www.ipwireless.com.

NextWave Wireless ima sedež v San Diegu, v Kaliforniji, pisarne pa ima v več kot ducat državah. Obiščite NextWave Wireless na spletni strani www.nextwave.com.

KONTAKT:

Media

IPWireless

Ed Howson, +44 (207) 981 9783

Temono Communications

United Kingdom

Ed.howson@temono.com

ALI

NextWave Wireless

Michael Gury, (203) 742-2535

mgury@nextwave.com