O-STA

Predstavitev dizajna za Hinesov projekt na Manhattnu arhitekta Jeana Nouvela

MULTIMEDIJA JE NA RAZPOLAGO NA: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=5548167

NEW YORK--(poslovno sporočilo)�- 15. nov. 2007�-

Hines, mednarodno nepremičninsko podjetje, je danes objavilo, da je za oblikovalca nove stavbe, ki je načrtovana na ključni parceli sredi Manhattna v bližini Muzeja moderne umetnosti (MoMA), izbralo arhitekta iz Pariza Jeana Nouvela. Objavljen je bil tudi predhodni arhitekturni projekt.

Nouvelov drzni načrt predvideva 75-nadstropno stavbo na 17000 kvadratnih čevljev veliki lokaciji med 53. in 54 ulico zahodno od MoMA. Trenutno se razmišlja o možnosti mešane uporabe, in sicer: 50 000 kvadratnih čevljev razširjene galerije MoMA (nivoja 2 do 5); hotel s sedmimi zvezdicami in stotimi sobami ter stodvajsetimi luksuznimi rezidenčnimi lastniškimi stanovanji v zgornjih nadstropjih. Projekt bo začel s predprodajo v drugi polovici leta 2008.

Nouvelov dizajn maksimira lokacijo in hkrati upošteva mestno okolico. Edinstvena silhueta predlagane stavbe se zožuje do značilnega zašiljenega vrha. Fasada iz jekla in stekla razkriva diagonalno mrežasto strukturo.

Predsednik Hinesa, Gerald D. Hines je komentiral: "Nouvelov navdušujoči koncept ima potencial, da postane mednarodna arhitekturno-oblikovalska ikona."

Podjetje Hines je z Novelom sodelovalo na projektu 40 Mercer v newyorški soseski SoHo in na projektu C1 Tower, ki je trenutno v delu v Parizu.

Jean Nouvel je na čelu lastnega arhitekturnega biroja Ateliers Jean Nouvel že od leta 1970. Prejel je odlikovanja kot so zlata medalja Francoske akademije za arhitekturo, kraljeva zlata medalja Instituta britanskih arhitektov, priznanje Aga Khan, častno članstvo Ameriškega instituta za arhitekturo in francoskim priznanjem za arhitekturo National Grand Prize. Nagrajen je bil tudi z italijansko nagrado Borromini in japonsko nagrado Praemium Imperial Career Prize kot tudi s priznanjem Wolf Prize, ter priznanjem za arhitekturo Arnold W. Brunner Memorial Prize,in nagrado International Highrise Award.

Med Novelove dokončane stavbe spadajo: Arab World Institute v Parizu, Operna hiša v Lyonu, Cartier Foundation v Parizu, trgovine Galeries Lafayette v Berlinu, Kongresni in kulturni center v Lucernu, konferenčni center v Toursu, The Hotel v Lucernu, poslovna zgradba Andel v Pragi, sodišče v Nantesu; stolp Dentsu v Tokiu, arheološki muzej v Perigueuxju in tehnološki center v Wismarju.

Hines, ki je v mestu New York prisoten od leta 1981, je razvil šest večjih zgradb v centru mesta, vključno s stavbo arhitekta Philipa Johnsona"Lipstick Building" na naslovu 885 Third Avenue. Poleg tega je pred kratkim dokončal projekt 40 Mercer, sedaj pa ima v mestu New York v delu še tri druge rezidenčne projekte, vključno z One Jackson Square v soseski Greenwich Village. Hines ima od leta 2003 v lasti tudi tri večje poslovne zgradbe v New Yorku, vključno z I.M. Pei's 499 Park, ter upravlja z več kot 11,5 milijonov kvadratnih čevljev velikimi poslovnimi prostori na tem področju. Za več informacij o podjetju Hines, vas vabimo, da obiščete www.hines.com. Za več informacij o tem novem projektu, obiščite www.53W53.com.

MULTIMEDIJA JE NA RAZPOLAGO NA:

http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=5548167

KONTAKT: Hines, Houston

George Lancaster, 713-966-7676

george_lancaster@hines.com