O-STA

11 poročevalskih agencij je ustanovilo mrežo MINDS International

Skupne raziskave in razvoj digitalnih založniških rešitev za medijsko industrijo =

Helsinki (OTS) - 11 vodilnih poročevalskih agencij iz Evrope in ZDA je ustanovilo "MINDS International" kot mrežo za mednarodno sodelovanje. Mreža MINDS International bo delovala kot raziskovalna in razvojna enota za inovacije na področju digitalnih informacijskih in komunikacijskih rešitev, primernih za medijsko industrijo, in bo močno podpirala tehnološko izmenjavo med agencijami. Sedež mreže MINDS je v Frankfurtu, v Mainu (Nemčija).

Mreža MINDS se bo večinoma ukvarjala z inovativnimi pristopi na področju mobilnih in spletnih poročevalskih storitev. "V kakršni koli vrsti digitalnih založniških storitev obstaja za medije velik potencial. Za tradicionalne medije, kakršni so založniki, je pomembno vlaganje v tovrstne inovativne poslovne priložnosti. Z združevanjem moči želijo agencijski partnerji mreže MINDS ponuditi medijskim podjetjem dostop do znanja, inovativnih storitev in novih poslovnih modelov na tem dinamičnem in nenehno razvijajočem se poslovnem področju", pravi Wolfgang Nedomansky, glavni direktor MINDS International.

Ustanovni partnerji mreže MINDS so (v abecednem redu) ANP (Nizozemska), AP (ZDA), APA (Avstrija), APcom (Italija), Belga (Belgija), CTK (Republika Češka), dpa (Nemčija), Lusa (Portugalska), NTB (Norveška), SDA in Keystone (Švica) ter STT (Finska). Kar se tiče tržišč digitalnega poročanja, je ključna prednost mreže MINDS to, da namerava zelo raznoliko znanje teh vodilnih poročevalskih agencij narediti mednarodno razpoložljivo.

Upravi mreže MINDS predseduje Malte von Trotha, glavni izvršilni direktor dpa, Peter Kropsch, glavni direktor APA, pa deluje kot njegov namestnik. Člani uprave so tudi Helen Vogt iz NTB, Bernard Maissen iz SDA in Jan Stejskal iz CTK.

"Z Wolfgangom Nedomanskyjem je mreža MINDS za glavnega direktorja pridobila zelo izkušenega upravitelja poročevalske agencije. Nedomansky je mnogo let uspešno vodil finančno poročanje pri agenciji APA. Njegove dejavnosti in kontakti na mednarodni ravni so veliko prispevali k začetku delovanja MINDS," pravi Malte von Trotha.

Začetki mreže MINDS segajo nazaj k projektu o inovativnih mobilnih poročevalskih storitvah, ki ga je financirala EU, izveden pa je bil v letih 2004 in 2005. V prihodnosti bo mreža MINDS podpirala izmenjavo znanja in tehnologij med svojimi partnerji ter jim pomagala unovčiti inovativne poslovne modele na svojih specifičnih tržiščih. Poudarek bo na izboljšanju mreže, še posebno s partnerji iz naprednih tržišč digitalnega poročanja, kakršen je Azija.

Naloge misije mreže MINDS: MINDS International je mreža in program enakovrednih poročevalskih agencij, ki si delijo ideje in izmenjujejo znanje z namenom, da bi uveljavljale poslovne koncepte in tako povišale dohodke ter varčevale s stroški na digitalnih tržiščih.

Wolfgang Nedomansky

Glavni direktor

MINDS International

Telefon: +43 664 3907910

e-pošta: wolfgang.nedomansky@apa.at

spletna stran: http://www.minds-international.com

mobilna stran: http://mobile.minds-international.com