O-STA

Providence Equity Partners je vložila več kot $200 milijonov v podjetje Volia Cable

KIJEV, Ukrajina--(POSLOVNO SPOROČILO)�-3. dec. 2007�- Podjetje SigmaBleyzer je danes objavilo, da je Providence Equity Partners, vodilno svetovno podjetje z zasebnim kapitalom na področju medijev in komunikacije, investiralo več kot $200 milijonov v podjetje Volia Cable. Volia Cable je ukrajinski vodilni dobavitelj kabelske televizije in internetnega dostopa, ki ga nadzoruje zasebni delniški sklad UGF III, ki ga upravlja SigmaBleyzer. Ta transakcija je največja zahodna zasebna naložba v Ukrajini, kar prikazuje, da se investitorji z Zahoda zanimajo za ukrajinska podjetja. Pričakuje se, da bo transakcija zaključena decembra 2007.

"Zelo smo zadovoljni, da sodelujemo s podjetjem Providence, vodilnim investitorjem zasebnega kapitala in enim od največjih in najbolj izkušenih lastnikov podjetij na področju medijev in komunikacij na svetu," je rekel predsednik in generalni direktor podjetja SigmaBleyzerj Michael Bleyzer. "To je pričakovani korak za Volia Cable, SigmaBleyzer in druge delničarje podjetja Volia Cable.SigmaBleyzer bo še naprej igral vodilno vlogo v ukrajinskem sektorju za kabelske storitve, zato se veselimo podpore podjetja Providence pri večanju podjetja Volia Cable kot vodilnega dobavitelja kabelske in širokopasovnih storitev v Ukrajini. Verjamemo tudi, da bomo z največjimi globalnimi investitorji, kot je Providence, imeli pozitiven učinek na ukrajinsko gospodarstvo in naložbeno klimo in tako še naprej promovirali Ukrajino kot pomembno destinacijo za naložbe."

"Naše podjetje si prizadeva zagotoviti najvišjo kvaliteto izdelkov, ki jo podpira izjemno dobra storitev za stranke", je rekel predsednik podjetja Volia Cable, Sergey Boyko. "Verjamemo, da nam bo Providence, ki je vodilni svetovni investitor v kabelske storitve pomagal pri realizaciji še boljših izdelkov za naše stranke v Kijevu in drugih ukrajinskim mestih."

"To je naša sedma pomembna naložba v tem sektorju v Evropi in naša druga v Vzhodni Evropi, kjer se povpraševanje po sofisticiranih televizijskih in širokopasovnih storitvah še povečuje," je rekel izvršni direktor podjetja Providence Jonathan M. Nelson. "Še vedno verjamemo, da kvalitetna podjetja za kabelsko televizijo in televizijo kot je Volia, predstavljajo ključne dobavitelje storitev, ki imajo veliko priložnost za rast in ustvarjanje vrednosti."

"Volia je pomemben akter v sektorju za komunikacije in razvedrilne programe v Ukrajini," je rekel direktor podjetja Providence in vodja pisarne v Evropi John Hahn. "Povsod po Zahodni Evropi imamo številne holdinge za kabelsko poslovanje in zadovoljni smo, da imamo priložnost, da lahko to strokovno znanje združimo z dobrim poslovanjem, ki sta ga ustvarili vodstveni ekipi podjetij SigmaBleyzer in Volia."

Goldman Sachs International in UBS Investment Bank sta sodelovala kot finančna svetovalca za SigmaBleyzer. Lazard pa kot finančni svetovalec za Providence.

O Providence Equity Partners Inc.

Providence Equity Partners je vodilno globalno podjetje z zasebnim kapitalom, ki se je specializiralo za zasebne naložbe v medije, razvedrilne programe, komunikacijo in informacije po celem svetu. Vodilni v Providencu upravljajo s skladi v vrednosti več kot $21-ih milijard v obliki zasebnih finančnih obvez in so od ustanovitve 1989 investirali v več kot 100 podjetij, ki delujejo v več kot 20-ih držav.Pomembne naložbe obsegajo Bresnan Broadband Holdings, Casema, Com Hem, Digiturk, Education Management Corporation, eircom, Freedom Communications, Hulu, Idea Cellular, Kabel Deutschland, Metro-Goldwyn-Mayer, NexTag, Ono, Open Solutions, PanAmSat, ProSiebenSat.1, Recoletos, TDC, Univision, VoiceStream Wireless, Warner Music Group, Western Wireless and Yankees Entertainment in Sports Network. Providence ima sedež v Providencu, RI (ZDA), pisarne pa v New York, Londonu, Hong Kongu in New Delhiju.

O Volia Cable

Volia Cable je največji dobavitelj kabelske televizije in širokopasovnega interneta v Ukrajini. Njegovo omrežje povezuje več kot 900000 domov v Ukrajini ter služi več kot 700000 prihodkovnim enotam (RGU) v štirih ukrajinskih mestih: Kijevu, L'vivu, Alchevsku in Chernivtsyju. Volia nudi storitve kot so analogna kabelska televizija, digitalna kabelska televizija, hitri kabelski internetni dostop, storitve VoIP in podatkovne storitve. Nove storitve kot sta VoD in PPV sta še v razvoju in bosta realizirani v prihodnosti.

Volia Cable je bil v začetku ustanovljen s konsolidacijo treh ločenih podjetjih, ki so bila kupljena v letih 1999 in 2000. Od pripojitve dalje je Volia prevzel dejavnosti prvotnih kabelskih operaterjev in omogočil večje stroškovne prihranke z racionaliziranjem dejavnosti in odstranitvijo odvečnih oddelkov in opreme. Številne posamezne kabelske mreže v Kijevu, so bile združene v enotno digitalno čelno postajo, ki podjetju omogoča, da upravlja vse storitve in svojim naročnikom distribuira televizijski signal iz samo ene lokacije. Ta pristop občutno zmanjša stroške dobave storitev in podjetju daje veliko konkurenčno prednost.

Poleg tega je podjetje zaključilo z gradnjo omrežnih vodov, t.j. obroča iz optičnih vlaken okoli Kijeva, posodobitve ozkopasovnih delov omrežja in gradnjo modernega klicnega centra z računalniškim storitvami za stranke.

O podjetju SigmaBleyzer

SigmaBleyzer, ki v tej regiji deluje že več kot desetletje, je eden izmed največjih in najbolj izkušenih investitorjev zasebnega kapitala v Vzhodni Evropi. SigmaBleyzer je z lokalno infrastrukturo, zahodnjaškim menedžmentom in znanjem o lokalnih tržiščih oblikoval eno najboljših podjetij za upravljanje z naložbami v tej regiji. SigmaBleyzer upravlja sklade in družbe za posebne investicije s približno $1 milijardo finančnih obvez in je od 1994 vložila sredstva v več kot 80 podjetij v Ukrajini.

SigmaBleyzer kot upravitelj skupine zasebnih delniških skladov, ki trenutno vlagajo v Ukrajini, Romuniji, Bolgariji in Kazahstanu, uporablja hibridni naložbeni pristop, ki je razvit posebej za nastajajoče trge in se osredotoča na hkratno ustvarjanje vrednosti na mikro nivoju ali na nivoju podjetja in makro nivoju. Zaradi tega edinstvenega pristopa in močne prisotnosti v regiji, kjer številni investitorji sploh ne bi neposredno investirali, SigmaBleyzer odpira številne izredno atraktivne investicijske priložnosti za svojo bazo strank.

SigmaBleyzer, ki ima pisarne v Kijevu in Kharkivu (Ukrajina), v Sofiji (Bolgarija), v Bukarešti (Romunija), v Astani (Kazakhstanu) in zaledno pisarno v Houstonu (Teksas), ima infrastrukturo v vseh državah, kjer je prisoten. Tako lahko uspešno vodi portfelj podjetij in jim pomaga doseči njihov polni potencial in hkrati ustvariti vrednost za delničarje, zaposlene in druge nosilce interesov.

KONTAKT:

SigmaBleyzer

Mark Rudkin, +1-713-621-3111

msrudkin@sigmableyzer.com

ALI

Volia Cable

Alina Sigda, +38-044-207-7092

asigda@volia.com

ALI

Providence Equity Partners

Andrew Cole, +1-415-618-8750

acole@sardverb.com