O-STA

Obrat podjetja Johnson Controls v Slovenj Gradcu z novim vodstvom

Ustrezni ukrepi za zaščito finančnega stanja podjetja Johnson Controls

Burscheid, Nemčija - 7. decembra 2007. Podjetje Johnson Controls je danes sporočilo, da bo uvedlo dodatne ukrepe za zaščito finančnega stanja Johnson Controls-NTU. Podjetje sporoča bankam in nekaterim lokalnim podjetjem, da ne bo upoštevalo finančnih sporazumov za katere je Johson Controls mnenja, da jih je prejšnje vodstvo obrata v Slovenj Gradcu sklenilo nezakonito.

Johnson Cotrnols se je odločilo za ukrepe na podlagi revizije računovodskih evidenc obrata, prav tako pa je potrdilo, da je imenovalo novo vodstvo slovenjegraškega obrata.

Matthias Gross, novi vodja obrata in glavni direktor, je povedal, da je Johnson Controls-NTU zaradi nepravilnosti postalo potencialno odgovorno za številne finančne obveznosti, zato bo uvedlo takojšnje ukrepe z namenom preprečiti dodatno finančno škodo, možni pa so tudi nadaljnji ukrepi, saj preiskava še poteka. Vendar pa so ukrepi zasnovani tako, da ne bodo vplivali na delo ali pa na trenutno zaposlene v obratu, meni Gross. "Kot eden največjih delodajalcev v regiji jemljemo svojo odgovornost do zaposlenih in naših strank zelo resno. S temi ukrepi želimo zaščititi naše poslovanje tu v Sloveniji," je še povedal.

Podjetje se zaveda svoje odgovornosti do delavcev in skupnosti ter upa, da bo vse negotovosti odpravilo v čim krajšem času. "Cenimo podporo s strani zaposlenih in se jim zahvaljujemo za njihovo delo in prizadevanja zadostiti željam strank," je povedal Matthias Gross.

Johnson Controls-NTU skupno podjetje ima 800 zaposlenih. Obrat v Slovenj Gradcu ima izkušnje na področju pene, rezanja in šivanja ter je specializirano za izdelavo avtomobilskih vzglavnikov.

Več informacij je na voljo na naslovu:

Johnson Controls GmbH

Automotive Experience

European Headquarters

Industriestraße 20-30

51399 Burscheid

Nemčija

Astrid Schafmeister

Tel.: +49 2174 65-3189

Fax: +49 2174 65-3219

E-mail: astrid.schafmeister@jci.com

Ina Longwitz

Tel.: +49 2174 65-4343

Elektronska pošta: ina.longwitz@jci.com

Johnson Controls (NYSE: JCI) je vodilno svetovno podjetje, ki prinaša inovativnost na področja, kjer ljudje živijo, delajo in potujejo. S povezovanjem tehnologij, izdelkov in storitev ustvarjamo pametna okolja, ki na novo definirajo odnose med ljudmi in okoljem.

Skozi naše izdelke in storitve za več kot 200 milijonov vozil, 12 milijonov domov in milijon poslovnih zgradb ekipa 140.000 zaposlenih ustvarja udobnejši, varnejši in bolj uravnotežen svet. Naša zaveza k uravnoteženosti nas žene k varovanju okolja, družbeni odgovornosti na področju delovnih mest in skupnosti, ter izdelkov in storitev za naše stranke. Za dodatne informacije obiščite www.johnsoncontrols.com.