O-STA

Prvi serijski hibridni pogonski sistem za rekreacijske čolne na svetu

Prvi serijski hibridni pogonski sistem za rekreacijske čolne na svetu

Dolgoletno sodelovanje med avstrijskima podjetjema STEYR MOTORS (www.steyr-motors.com) in Frauscher Bootswerft (www.frauscherboats.com) bo obrodilo sadove ob razburljivi predstavitvi prvega serijskega hibridnega pogonskega sistema rekreacijskih čolnov na svetu, ki se bo zgodila januarja 2008 na sejmu "Boot Düsseldorf".

Frauscherjeve bogate izkušnje z električnimi motorji in motorji na notranje izgorevanje, kot tudi 80 letna tradicija gradnje čolnov, so odigrali pomembno vlogo v razvojnem procesu STEYR MOTORSA. STEYR MOTORS je dobro znan po svojih lahkih ladijskih dizelskih motorjev z elektronsko enoto za upravljanje motorja in nizkimi emisijami.

Okolju prijazna hibridna rešitev odpira novo poglavje v zgodovini pogona rekreacijskih čolnov. Ne le da zagotavlja izgorevanje brez emisij ter manevriranje pri nizki hitrosti v pristaniščih, tiho plovbo po celinskih vodah in naravnih rezervatih, ampak tudi odpravi potrebo po ločenih generatorjih za opremo, ki je na krovu. Plovba na električni pogon brez emisij dovoljuje hitrost do 5 vozljev in nato preklopi na motor na notranje izgorevanje z enostavnim obratom ključa.

Pametni pogon nato "potisne" električni pogon in tako zagotovi hitrejše pospeške v glisiranje ob znižanju porabe goriva ter izboljšanju odzivnosti ter dinamike. Znižani stroški vzdrževanja in enostavnost servisiranja zaradi brezkrtačnega generatorja s trajnim magnetom, so nadaljnji močni argumenti, da

STEYR MOTORS in Frauscher Boats predstavljata resno tehnološko novost. STEYR MOTORS je izpopolnil rokovanje s Steyr Electronic Control Centre (SCC), ki upravlja kontrole voznika in zagotavlja prikladen nadzor vseh načinov delovanja.

Ta edinstvena konfiguracija hibridnega pogona bo Frauscherju omogočila, da svoje modne rekreacijske čolne opremi s to trajnostno inovacijo.

Frauscher Bootswerft,

Susanne Schirl,

susanne.schirl@bootswerft.at +43 7612 636 55 0