O-STA

OMV ISTRABENZ začenja intenzivnejšo širitev na ljubljanskem in gorenjskem območju

Na novem bencinskem servisu OMV ISTRABENZ-a na Viru pri Domžalah je bila danes slovesna otvoritev. Servis je zgrajen po najvišjih evropskih ekoloških standardih in opremljen s protihrupnim zidom. Do poletja še trije bencinski servisi na slabše pokriti Gorenjski in ljubljanskem območju.

Po besedah glavnega direktorja podjetja OMV ISTRABENZ-a, Milana Vergana je pridobitev bencinskega servisa na Viru pri Domžalah velikega pomena za podjetje, ki je še vedno premalo zastopano na tem območju. ''V OMV ISTRABENZ-u smo z otvoritvijo bencinskega servisa na Viru začeli intenzivnejše pokrivanje 'belih lis' na ljubljanskem in gorenjskem območju. V Ljubljani s širšo okolico imamo devet, na Gorenjskem pa le en bencinski servis. Do naslednjega poletja bomo zgradili bencinske servise v Lescah, Kranju in v Ljubljani.''

Servis na Viru stoji na magistralni cesti med Celjem in Ljubljano in je namenjen domačinom in tranzitnim potnikom. Odprt je vsak dan med 6. in 22. uro, na njem pa lahko stranke poleg goriva obiščejo tudi trgovino in bife ter uporabijo bankomat in telefonsko govorilnico. V kratkem bodo začeli tudi s prodajo plina za gospodinjstvo.

Gradnja objekta s površino 2.100 m2 je potekala po načrtih in je trajala dobre tri mesece. Vgrajena so vsa potrebna ekološka varovala, s katerimi OMV ISTRABENZ presega predpisane standarde na področju ekologije. Posebnost servisa je protihrupni zid, visok približno štiri metre, ki onemogoča, da bi hrup na servisu motil prebivalce bližnjega naselja.

Bencinski servis Vir - Domžale je že 77-ti servis, ki ga je OMV ISTRABENZ predal v partnersko upravljanje, v katerem zdaj deluje 81 odstotkov vseh njegovih servisov. Podjetje je partnersko upravljanje kot obliko franšizinga v poslovanju svojih bencinskih servisov začelo razvijati med prvimi v Sloveniji, in sicer že leta 1992.