O-STA

Spletni sestanek od sedaj dalje z ISL Groop

Omrežnim rešitvam podjetja Xlab se je pred kratkim pridružila storitev za hitro in učinkovito spletno sestankovanje ISL Groop. Nova storitev nadgrajuje Xlabovo vizijo poenotenih komunikacij, še zlasti v okviru malih in srednje velikih podjetij, in omogoča organizacijo ter pričetek spletnega sestanka v manj kot treh minutah. ISL Groop verzija beta je na uradni spletni strani na voljo vsakomur brezplačno.

ISL Groop omogoča sodelovanje s komerkoli kjerkoli in v resničnem času. Prvi korak organizacije sestanka se opravi na spletni strani ISL Groop. Ko je seja že postavljena in vloga njenih udeležencev opredeljena, moderator pripravi še gradivo in razpošlje vabilo po e-pošti vsem predvidenim udeležencem sestanka. Prednost rešitve ISL Groop je tudi njena neposredna uporaba. Lahki odjemalec (thin client) omogoči takojšen vstop v sejo brez predhodne priprave računalnika. Za boljši potek sestanka pa je seveda priporočljivo, da si vsak udeleženec pripravi slušalke z mikrofonom.

V svoji funkcionalnosti se ISL Groop lahko primerja z vodilnimi rešitvami po svetu, kot so WebEx-ov Meeting Center, Microsoft-ov LiveMeeting in Adobe-jev Connect. Poleg že integrirane glasovne in video konference ter besedilnega klepeta, lahko udeleženci spletnega sestanka izbirajo med bogatim naborom pripomočkov za pisanje in risanje po predstavitvah. Na skupni deski si izmenjujejo ideje, v souporabo lahko dodelijo aplikacijo ali celotno namizje in skupaj oblikujejo dokumente. Pri tem predavatelj in moderator stalno skrbita za vsebinsko plat sestanka in njegov potek. Imata popoln nadzor nad tem, kaj slušatelji vidijo in slišijo ter jih tako učinkovito vodita skozi sestanek. Kljub omejenim pravicam slušateljev, se lahko le-ti z dvigom roke prijavijo k besedi in aktivno sodelujejo. Sestanek se zaključi z izvozom zapisnika v PowerPoint-ov dokument.

Storitev poenostavlja varno izmenjavo informacij in predstavitev izdelkov ter omogoča interaktivno sodelovanje namesto vsakodnevnih sestankov. Vsekakor je ISL Groop rešitev, ki prinaša koristi tako majhnim kot tudi velikim organizacijam, ki želijo učinkovito komunikacirati in sodelovati na daljavo. Vljudno vabljeni k brezplačnemu preizkusu. www.islgroop.com

Več o XLAB d.o.o.

Podjetje Xlab d.o.o. se ukvarja z razvojem poslovnih orodij ter napredne programske opreme za sodelovanje preko medmrežja, ki sodi v svetovni vrh tovrstnih rešitev. Z družino proizvodov ISL Online je že vrsto let prisotno v mednarodnem prostoru. Rešitve ISL Online so tehnološko dovršene ter slovijo po svoji enostavni uporabi, poleg tega so tudi cenovno dostopne. Programsko opremo ISL Online uporablja na tisoče podjetij v več kot 100 državah širom po svetu.

www.xlab.si