O-STA

Abiomed napoveduje posodobitev strategije rasti v Evropi

Abiomed napoveduje posodobitev strategije rasti v Evropi

-- Ustanovljeni podružnici v Franciji in Veliki Britaniji

-- Več kot 1500 bolnikov zdravljenih z Impella tehnologijo

-- Rekordni prihodki v Evropi v prvih šestih mesecih fiskalnega leta 2008

DANVERS, Massachusetts --(BUSINESS WIRE)--31. decembra, 2007--Družba Abiomed, Inc. (NASDAQ: ABMD) je danes napovedala posodobitev svoje evropske strategije, pri čemer bo rast spodbudila tako, da si bo bo za cilj postavila ozdravitev pacientov z akutnimi srčnimi dogodki.

V Nemčiji, Franciji, Veliki Britaniji, Španiji, Italiji in Rusiji zaradi akutnega miokardnega infarkta (AMI) na leto umre več kot 200.000 ljudi. (1)

Abiomedov asortima izdelkov za zdravljenje srčnožilnih obolenj, med drugim Impella(R), iPulse(TM) in AB5000(R), je z oznako CE odobren v 27 državah članicah EU, medtem ko je Impella sedaj odobrena v več kot 40 državah izven Združenih držav. Družba Abiomed je sporočila, da nadaljuje z vlaganji v ekipe prodaje, marketinga ter klinične in servisne ekipe, ki skupaj štejejo že več kot 30 strokovnjakov. Družba želi z vlaganji promovirati zdravljenje bolnikov z akutnim srčnim popuščanjem in povečati rast prihodkov, ki so v Evropi v prvih dveh četrtletjih fiskalnega leta 2008 predstavljali najvišjo šestmesečno vsoto prihodkov za to regijo v zgodovini družbe, tehnologija Impella pa je bila predmet več kot 40 publikacij.

"Zadovoljni smo z rastjo prihodkov v Evropi in razvojem pomembnih iniciativ, kot so širitve distribucijskih sredstev in podružnic na glavne trge EU, izboljšan proces povračil za bolnišnice, pozitivne klinične študije, in nenehna vlaganja v proizvodno infrastrukturo v Nemčiji, ki bodo ključne pri prihodnji rasti v ZDA," je povedal Michael R. Minogue, predsednik in generalni direktor družbe Abiomed.

Podružnice v Franciji in Veliki Britaniji: Pozitivni odzivi bolnikov

"S krepitvijo svoje distribucijske mreže nadaljujemo prodor in rast na evropskih trgih," je povedal Pau Krell, podpredsednik in generalni direktor družbe Abiomed Europe Operations. "Ugodni odzivi bolnikov in pozitivni klinični rezultati povečujejo zanimanje za platforme Impella in Ipulse v Evropi, in veseli smo, da je sistem povračil zdaj vzpostavljen v Nemčiji in Italiji."

Sedež družbe Abiomed v Evropi je lociran v mestu Aachen v Nemčiji, prav tako pa so vsi izdelki Impella izdelani v tamkajšnjem proizvodnem obratu. Abiomed je vzpostavil podružnice in imenoval izkušene direktorje v Franciji in Veliki Britaniji. V Franciji je bilo več kot 50 bolnikov zdravljenih s tehnologijami Abiomed, odkar je družba odprla podružnico v državi, so sporočili.

Družba Abiomed je odprla podružnico v Veliki Britaniji Novembra 2007, danes pa je bil prvi bolnik osrkbljen z Impella 2.5 tehnologijo, so sporočili. "Impella 2.5 je zagotavljala učinkovito podporo med visoko-rizičnim PCI postopkom na bolniku z nizkim iztisnim deležem," je povedal Dr. Farzin Fath-Ordoubadi z bolnišnice v Manchestru. "Klinični rezultat je bil ugoden in verjamemo, da je Impella izboljšala varnost tega postopka."

Abiomedova tehnologija Impella je na voljo v evropskih centrih, kot so Avstrija, Belgija, Češka, Danska, Finska, Francija Nemčija, Grčija, Madžarska, Italija, Luksemburg, Nizozemska, Španija in Velika Britanja.

O DRUŽBI ABIOMED

Z glavnim sedežem v mestu Danvers v ameriškim zvezni državi Massachusetts in z evropskim sedežem v Aachnu v Nemčiji je družba Abiomed Inc. vodilni dobavitelj medicinskih pripomočkov, ki nudijo bolnikom z akutnim srčnim popuščanjem vzdrževanje krvnega pretoka skozi ves postopek zdravljenja. Naši izdelki so zasnovani tako, da lahko srce počiva, se zaceli in okreva, medtem ko naprava izboljšuje krvni pretok in/ali pa prevzame funkcijo srca. Za več informacij obiščite www.abiomed.com

O tehnologiji Impella

Abiomedova Impella(R) 2.5 in 5.0 katetri so perkutne srčne mikročrpalke z integriranimi motorčki in senzorji, namenjene uporabi v intervencijski kardiologiji in pri operacijah na srcu. Naprave so namenjene intervencijskim kardiologom, ki nudijo pomoč bolnikom pred fazo šoka v kateterskem laboratoriju in morda ne potrebujejo toliko podpore kot bolniki v operacijski dvorani. Katetri Impella so oblikovani tako, da nudijo ventrikularno podporo bolnikom ki potrebujejo hemodinamično stabilizacijo ali pa bolnikom z zmanjšanim srčnim iztisom, in lahko bolnikom pomagajo pri okrevanju po srčni kapi. Ti produkti povečajo pretok do srca in organov brez uporabe zdravil kot so inotropi med tem ko zmanjšajo obremenitev srca. Produkti Impella so trenutno v fazi kliničnega preizkušanja v ZDA in še niso bili odobreni za prodajo s strani ameriškega Urada za živila in zdravila.

O iPulse

iPulse(TM) Circulatory Support System je namenjen zdravljenju bolnikov z akutnim srčnim popuščanjem z različnimi stopnjami podpore srca (minimalne, srednje ali pa polno bi-ventrikularne) in lahko potencialno reši bolnikovo srce. Kombinacijska konzola iPulse poganja intra-aortne balone (IAB) tako družbe Abiomed kot tudi ostalih proizvajalcev, Abiomedove BVS(R)5000 in ABS5000(R) Ventricular Assist Devices (VAD), pa tudi nove izdelke, ki jih družba Abiomed lahko ponudi v prihodnosti. iPulse je prva konzola z zmožnostjo VAD ali IAB podpore v katetrskem laboratoriju ali operacijski dvorani.

O AB5000

AB5000 Circulatory Support System zagotavlja začasno podporo akutnim srčnim bolnikom v globokem šoku, med drugim bolnikom v kardiogenem šoku po srčni kapi, post-kardiotomijskem kardiogenem šoku in bolnikom z miokarditisom. Izdelki AB5000 VAD so namenjeni za operacijske dvorane, kjer lahko prevzamejo polno črpalno funkcija bolnikovega srca, tako da lahko to počiva, se zaceli in potencialno okreva. AB5000 je zasnovan tako, da omogoča eno- ali bi-ventrikularno srčno podporo.

(1) Vir: Espicom Ltd., Data Report 2002

NAPOVEDNE IZJAVE

To sporočilo za javnost vsebuje napovedne izjave, vključno z izjavami glede razvoja že obstoječih in novih izdelkov družbe Abiomed, njenega napredovanja na področju komercialne rasti in prihodnji priložnosti. Dejanski rezultati podjetja se lahko materialno razlikujejo od pričakovanih v teh napovednih izjavah zaradi različnih faktorjev, med drugim zaradi negotovosti povezane z razvojem, testiranjem in povezanimi odobritvami s strani regulatorja, pričakovane prihodnje izgube, zapletenega izdelovanja, zahtev po visoki kvaliteti, odvisnosti od omejeni virov dobave, konkurence, tehnoloških sprememb, zakonskih ureditev, bodočih kapitalskih potreb in negotovosti dodatnega financiranja ter ostalih tveganosti, podrobneje navedenih v letnih poročilih družbe Abiomed ameriški Agenciji za trg vrednostnih papirjev (SEC), vključno z zadnjim letnim poročilom na obrazcu 10-K in četrtletnim poročilom na obrazcu 10-Q. Podjetje bralce opozarja, naj se ne opirajo na te napovedne izjave, katerih veljavnost je pogojena z datumom te izjave za javnost. Podjetje se ne zavezuje, da bo javno objavilo rezultate kakršnekoli revizije teh napovednih izjav, ki bi lahko odražale dogodke ali pogoje, ki se zgodijo po datumu te izjave za javnost.

KONTAKT: Abiomed, Inc.

Daniel J. Sutherby, 978-646-1812

Vodja financ

ir@abiomed.com

ali

Brodeur, for Abiomed

Heather Nevers, 617-587-2814

Odnosi z mediji

hnevers@brodeur.com