O-STA

RiSK 2008 - Največja specializirana konferenca o elektronski varnosti tudi tokrat v Mariboru

Maribor, 15.1.2008

Podjetje REAL security d.o.o. organizira strokovno srečanje in tradicionalno letno konferenco o elektronski varnosti RiSK 2008, ki bo v kongresnem centru hotela HABAKUK v Mariboru od 14. do 15.2.2008.

Na konferenci bodo predavali strokovnjaki s področja elektronske varnosti iz podjetij TREND MICRO, IBM-ISS, WEBSENSE, IRONPORT, SAFENET, CIPHEROPTICS, CROSSBEAM, SECURE COMPUTING, DIGINEO, XYTOS, REA IT, ASTEC in REAL SECURITY. Predavanja bodo potekala v kongresnem centru Habakuk 14. in 15. februarja in bodo v angleškem ter deloma slovenskem jeziku. Strokovnjaki bodo predavali o aktualnih elektronskih grožnjah s poudarkom na naslednjih temah:

okužbe z virusi in zaščita pred njimi danes, napadi hekerjev in metode zaščite pred njimi, povečanje neželjene pošte in zaščita pred njo, forenzika v IT, preprečevanje vdorov v omrežja, penetracijski testi omrežja, avtentifikacija uporabnikov, požarne pregrade in VPN povezave nove generacije, trendi na področju varovanja podatkov, vzdrževanje omrežja na daljavo in enostavni in varni dokumentni sistemi.

Letos bodo na RiSK-u prvič prikazali "Manual Penetration Testing", test in pregled dejanske zaščite podjetja pred vdori in zlorabami, ki ga bo predstavil g. Pete Foster iz londonskega podjetja DIGINEO. Kot že lani, bo tudi letos, zraven ostalih priznanih strokovnjakov za IT varnost, predaval poseben gost, dr. Jean Paul T. Ballerini. Dr. Balerini je priznan strokovnjak iz skupine X-force, ki v okviru podjetja IBM-ISS skrbi, nadzoruje in preprečuje zlorabe ter kriminalno dogajanje na Internetu.

Konferenca je namenjena direktorjem informatike, vodjem in administratorjem računalniških omrežij, varnostnim inženirjem, sistemskim analitikom, sistemskim integratorjem, ki ponujajo rešitve za varno poslovanje in vsem ostalim, ki so povezani z varnostjo v podjetjih in zahtevami neprekinjenega in zanesljivega delovanja računalniških omrežij ter sistemov.

Zraven strokovnega dela konference je organizator poskrbel tudi za sprostitev. "Že lani smo nameravali pripraviti slalomsko tekmo na progi, na kateri tekmujejo ženske za svetovni pokal in Zlato lisico, a nam jo je zagodlo vreme. Namesto smučanja smo morali organizirati hokejsko tekmo, ki pa ni bila nič manj odmevna in zabavna. Za letos smo prepričani, da bo na progi dovolj snega in da bomo lahko izvedli smučarsko tekmo ter okronali najhitrejšega informatika v Sloveniji. Vsekakor si želimo zmage koga od Slovencev, saj bodo tekmovali tudi gostje iz tujine!" je dejal Renato Uhl, direktor in organizator konference RiSK 2008 iz podjetja REAL security d.o.o.

Lani je konferenco RiSK 2007 obiskalo 130 ljudi. Glede na aktualno tematiko organizator tudi letos pričakuje podobno število obiskovalcev in vabi interesente, da se zaradi omejenega števila mest čim prej prijavijo.

Več informacij o konferenci in prijavi najdete na spletnem naslovu:

www.real-sec.com.

Dodatne informacije:

REAL security d.o.o.,

Robert Škofič, kordinator RiSK 2008

Robert.skofic@real-sec.com

Meljska cesta 1, 2000 Maribor, tel.: 02 234 74 74, fax: 02 234 74 75,

info@real-sec.com, www.real-sec.com