O-STA

Gorivna celica z najvišjo gostoto: Violet Fuel Cell Stick

SAN DIEGO - (BUSINESS WIRE) - 7. marca 2008 - Podjetje za zeleno visoko tehnologijo Violet(TM) Fuel Cell Sticks(TM) www.violetfuelcellsticks.comje danes sporočilo, da je doseglo izjemno visoko celično gostoto, 15KW/liter, s svojo Solid Oxide Fuel Cell (SOFC) Stick(TM). Prejšnje komercialne gorivne celice, vključno s SOFC-i in PEM-i, so imele težave že pri doseganju 2KW/liter, in prejšnji napredni koncepti pri 4KW/liter. Violet(TM) Stick(TM) je uspel premagati najpomembnejše ovire pri gorivnih celicah, in premaguje tehnične omejitve obstoječih tehnologij kot so pečatenje, pokanje in različni problemi, ter nizka volumetrična gostota.

Tehnologija Stick(TM), ki so jo ustvarili Violet(TM) Fuel Cell Sticks(TM), ponuja bistvene spremembe pri fizični strukturi SOFC-ov, ki prvič doslej omogočajo, množično proizvedene polprevodniške generatorje z visoko gostoto in nizko ceno. SOFC Stick(TM) rešuje desetletja stare izzive široke uporabe SOFC tehnologije. Tehnologija odpira vrata množični proizvodnji za različno uporabo, kot so: široka proizvodnja električne energije, namenska proizvodnja električne energije, pomožni agregati, mobilna proizvodnja elektrike, proizvodnja v avtomobilizmu, letenju in naprednih vozilih.

"Verjamemo da je to gorivna celica najvišje gostote na svetu, in prepričani smo, da gremo kmalu lahko še dosti višje," je povedal soustanovitelj Alan Devoe.

Pričakuje se, da bo razvoj Violet(TM) Stick(TM) imel pomemben vpliv na ameriški trg gorivnih celic, ki je danes ocenjen na 1,1 milijarde ameriških dolarjev in naj bi dosegel kar 18,6 milijarde ameriških dolarjev leta 2013.

Za podroben opis tehnologije obiščite:

www.violetfuelcellsticks.com.

KONTAKT:

Violet Fuel Cell Sticks

Alan Devoe, 858-444-4199