O-STA

Skupna akcija Petrola d.d. in Mestne občine Celje Savinjsko nabrežje bogatejše za 15 platan

Družba Petrol d.d. in Mestna občina Celje sta danes zasadila 15 mladih dreves na Savinjskem nabrežju v Celju. Pri izbiri dreves so sodelovali tudi lokalni stanovalci.

Celje, 23.4.2008

Družba Petrol d.d. nadaljuje svoje družbeno odgovorno poslovanje in izpolnjuje svoje zaveze na področju okoljevarstva. Tokrat je svoja prizadevanja združila z Mestno občino Celje in na pobudo lokalnega prebivalstva zasadila mlada drevesa. Akcija je nadaljevanje projekta obnove enega izmed Petrolovih bencinskih servisov v Celju, v okviru katerega so se Petrol d.d. in lokalni stanovalci dogovorili, da bo družba poseg v okolje nadomestila z zasaditvijo novih dreves; štirih javorov na območju prenovljenega bencinskega servisa in 15 platan na Savinjskem nabrežju. Javore je podjetje zasadilo že pretekli teden, 15 mladih dreves pa sta danes simbolično zasadila g. Bojan Šrot, župan Mestne občine Celje, in g. Matjaž Martinčič, direktor Sektorja investicij v Petrol d.d.. Zasajena drevesa so izbrali kar lokalni stanovalci sami.

Matjaž Martinčič je zasaditev mladih dreves pospremil z besedami: "Kadarkoli, ko je v naši moči, poskrbimo za ohranitev naravne in urbane dediščine, da bodo tudi naši otroci lahko uživali v zdravem in prijetnem okolju. Zelo smo veseli, da smo k sodelovanju pri zasaditvi novih dreves pritegnili Mestno občino Celje, še bolj smo pa veseli sodelovanja s predstavniki tukajšnjih stanovalcev, ki nam nudijo priložnost, da se pogovarjamo s posamezniki iz oči v oči, iskreno in o življenjskih temah."

Bojan Šrot je dodal, da Celje skrbi za svoje okolje in izvaja številne aktivnosti in projekte, s katerimi pripomore k dvigu kakovosti bivalnega okolja in življenja svojih prebivalcev. Savinjsko nabrežje je priljubljeno sprehajališče mnogih Celjanov, zato pozdravlja gesto družbe Petrol in dodaja, da so takšnih pobud v mestu vedno veseli.

* platána - okrasno drevo s svetlim, gladkim lubjem in listi, podobnimi javorovim.

Dodatne informacije (MO Celje):

mag. Barbara Bošnjak

+ 386 3 42 65 693

barbara.bosnjak@celje.si

Dodatne informacije (Petrol d.d.):

Aleksander Salkič

+386 1 47 14 542

aleksander.salkic@petrol.si

Na fotografijah: g. Bojan Šrot, župan Mestne občine Celje, in g. Matjaž Martinčič, direktor Sektorja investicij v Petrol d.d..