O-STA

Xerox: Vsak dan je dan Zemlje!

LJUBLJANA, 28. 4. 2008 - Družba Xerox namenja skrbi za okolje čez leto veliko pozornosti, ob dnevu Zemlje pa je predstavila številne projekte, s katerimi spodbuja svoje zaposlene v podružnicah po svetu, da si z ukrepi v službi in doma prizadevajo k večji skrbi za čistejše okolje.

Vsaka podružnica Xeroxa praznuje namreč dan Zemlje na svoj način. Nekateri sadijo drevesa, zbirajo in reciklirajo odpadke, drugi opozarjajo na okoljske probleme ali opravljajo čistilne akcije, ki jih izvajajo v sodelovanju z mestom, v katerem se podružnica nahaja. Družba je predstavila tudi program nagrad Earth Awards, ki jih bo letos podelila že petnajstič. Nagrade vsako leto prejmejo ekipe zaposlenih, ki poleg izboljšanja delovanja družbe prek inovativnih akcij in programov prispevajo tudi k zaščiti okolja.

S t. i. zelenimi praksami je Xerox začel še pred prvim praznovanjem dneva Zemlje, leta 1970, te pa so vključene v skoraj vsa področja njegovega delovanja - od zasnove izdelkov in izbire dobaviteljev do samega upravljanja poslovanja. Od leta 2002 je Xerox zmanjšal izpuste izpušnih plinov za več kot 18 odstotkov, v okviru iniciative pa namerava do leta 2012 doseči 25-odstotno zmanjšanje le-teh. Eden večjih dosežkov družbe na področju varovanja okolja je tudi več kot 907 tisoč ton odpadkov, ki niso bili poslani na odlagališča, temveč jih je družba uporabila v druge namene. Družba Xerox je bila tudi ena prvih, ki je začela ob izdelavi svojih izdelkov upoštevati okoljski standard Energy Star.

O družbi Xerox:

Xerox je vodilno podjetje na svetu, ki ponuja celovite rešitve za upravljanje dokumentov. V bogatem naboru izdelkov podjetja se nahajajo barvni in črno-beli sistemi za tiskanje dokumentov, podjetje pa ponuja svojim uporabnikom tudi storitve svetovanja pri upravljanju dokumentov.

Xerox Slovenija je hčerinsko podjetje družbe Xerox in je v Sloveniji prisotno od leta 1994. Poleg izdelkov ponujajo slovenskim uporabnikom tudi servisiranje strojne in programske opreme ter svetovanje na področju produkcijskega tiskanja. Pomembna dejavnost je tudi podpora lokalni mreži partnerjev, ki so osredotočeni predvsem na prodajo in servisiranje rešitev v pisarniškem segmentu programa.

Bravničarjeva 13

1000 Ljubljana

Emil Vettorazzi

t +386 1 540 18 24

f +386 1 600 10 88