O-STA

Xlab podaril dobrodelni organizaciji Women Are Dreamers Too

Rešitev za nadzor oddaljenega namizja omogoča neprofitni organizaciji Women Are Dreamers Too možnost nudenja tehnične podpore na daljavo bivšim žrtvam nasilja, ki se želijo osamosvojiti in uveljaviti v poslovnem svetu

LJUBLJANA, 30. april 2008 - Xlab, slovensko razvojno podjetje svetovno priljubljenih spletnih orodij za komunikacijo, delo in sodelovanje na daljavo, je sporočilo, da podarja paket Strežniške licence ISL Online neprofitni tehnični iniciativi Women Are Dreamers Too v korist žrtvam nasilja doma. Ker je Xlab pred nedavnim vpeljal paket Vse v Enem, donacija pravzaprav zajema štiri izdelke: ISL Light (podpora strankam na daljavo), ISL Groop (spletni sestanek), ISL AlwaysOn (dostop do oddaljenega računalnika) in ISL Pronto (spletni pogovor v živo). Iniciativi, ki s svetovanjem in dobrim infrastrukturnim zaledjem vodi stranke do vzpostavitve lastnega posla in s tem osamosvojitve od nasilnega partnerja na dolgi rok, je donacija več kot dobrodošla.

Podjetje Xlab je darovalo paket Strežniška licenca ISL Online, da bi pomagalo organizaciji WaDt pri tehnični podpori strankam kjerkoli na svetu. Brezplačno za vse zaposlene v organizaciji WaDt nudi ISL Online kot samostojni sistem niz orodij za takojšnjo podporo na daljavo, spletni sestanek, pogovor preko spletne strani v živo in dostop na oddaljen računalnik. Z ISL Light-om za podporo na daljavo operaterji WaDt vidijo namizje računalnika oddaljene stranke, prevzamejo nadzor nad njeno tipkovnico in miško, prenašajo datoteke med obema računalnikoma in komunicirajo preko vgrajenega tekstovnega klepeta, zvoka in videa. Operaterji tako rešijo težavo sami, obenem pa stranki pokažejo, kako jo lahko v prihodnje odpravi sama.

"ISL Light prinaša koristi vsem našim strankam, sedanjim in bodočim, kajti sedaj se prvič uspešno soočamo z vprašanji povezanosti, varnosti in pravočasne uporabe cele vrste poslovnih aplikacij, ki jih imamo v naših računalniških laboratorijih, strežnikih in drugem, kar prej ni bilo takoj in brez problemov dosegljivo našim uporabnicam," pravi dr. Cindy Williams, izvršna direktorica WaDt.

"Preden smo odkrili ISL Light, smo za podporo našim strankam na daljavo uporabljali VNC, ki pa smo ga zaradi precejšnje omejenosti delovanja hitro prerasli. Odkar uporabljamo ISL Light, je postalo hitro in učinkovito povezavanje z oddaljenim računalnikom samoumevno," razlaga ga. Williams. "ISL Light je v veliko pomoč tako strankam kot tudi prostovoljnim tehničnim svetovalcem, razpršenim po S in J Ameriki ter Švedski, saj sedaj raznovrstne računalniške probleme rešijo bistveno hitreje in enostavneje. Poleg tega je varnost, ki jo zagotavlja ISL Light, na izredno visoki ravni z dodatnimi mehanizmi, ki jih pri drugih izdelkih prej nismo srečali."

Več o WaDt

Organizacija Women Are Dreamers Too, ustanovljena leta 1998, je ključni člen v spektru socialnih storitev zvezne države Georgia. WaDt nagovarja kritična vprašanja nasilja doma in v družini, pri čemer želi zagotoviti edinstveno, obsežno in dolgoročno rešitev, ki presega zgolj kratkoročne urgentne storitve. Njihov cilj je prekiniti začarani krog revščine s svetovanjem in z uvajanjem v podjetništvo, da bi si žrtve nasilja v različnih skupnostih skozi samoopredelitev same zagotovile ekonomsko neodvisnost in rast. Storitve organizacije WaDt vključujejo 24-urno brezplačno številko za krizne primere, urgentno zavetišče, svetovanje, podporne skupine, načrtovanje varnosti, pravne storitve, predstavitve možnosti izobraževanja, uvajanje v podjetništvo, delo z računalnikom in raznovrstna šolanja.

www.wadt.org

Več o Xlab

Podjetje Xlab d.o.o., ki se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za enostaven dostop in nadzor oddaljenega namizja, sestanke in komunikacijo preko medmrežja na zahtevo, sodi v sam svetovni vrh. Izdelki ISL Online so združeni v poslovni paket "Vse v enem", ki nudi vsem, od malih, srednjih in velikih podjetij do posameznikov, nov, preprost in varen način dostopa do oddaljenega računalnika, sodelovanja s strankami, partnerji in zaposlenimi v dejanskem času. Izdelki ISL Online so tehnološko dovršeni ter slovijo po svoji enostavni uporabi, poleg tega pa so tudi cenovno dostopni.

www.xlab.si

Kontakti:

Ekipa ISL on line

Jerneja Pompe , odnosi z javnostmi

XLAB d.o.o.

Teslova 30, 1000 Ljubljana

Telefon: 01 477 67 66

e-mail: press@islonline.com

www.islonline.com