O-STA

Euro 2008 - informacije o zdravstvenem sistemu v Avstriji dostopne na spletu

Avstrija bo skupaj s Švico od 7. do 29. junija gostila Evropsko prvenstvo v nogometu. Da bi bile posledice morebitnih poškodb ali bolezni čim manjše, so nogometnim navdušencem vse najpomembnejše informacije dostopne na www.sozialversicherung.at/ecguide/. Za temi informacijami stoji avstrijski sistem socialnega zavarovanja, ki je odgovoren za zdravstveni sistem v Avstriji in ga označujejo kot enega najboljših na svetu.

Na internetnem naslovu www.sozialversicherung.at/ecguide/ se lahko že vnaprej podučite, kako ukrepati v primeru nezgode. Našli boste naslednje informacije:

· Ali bom med bivanjem v Avstriji dobil zdravstveno oskrbo?

· Kakšen je moj pravni položaj glede zavarovanja?

· Katere dokumente in dokazila naj imam pri sebi?

· S kom lahko v nujnem primeru v Avstriji stopim v stik?

· Dvojezični glosar prve pomoči z najpomembnejšimi izrazi.

Poleg tega bosta našli tudi splošne informacije o Evropskem prvenstvu EURO 2008 in o regijah v Avstriji, ki ga bodo gostile (Dunaj, Salzburg, Innsbruck, Celovec).

Vodnik je izredno lahek za uporabo in se prilagaja uporabniku. Ko odgovorite na nekaj vprašanj, vam predstavi informacije, ki so ukrojene po vaši meri - in sicer v 34 evropskih jezikih, od islandskega, grškega, ruskega in črnogorskega do slovenskega.

Avstrijska Sozialversicherung, avstrijski sistem socialnega zavarovanja, je temelj socialne varnosti v Avstriji in je neprofitna organizacija s pravno podlago. Z vpeljavo e-kartic za vse zavarovane osebe v Avstriji si je avstrijski sistem socialnega zavarovanja prislužil vodilno mednarodno vlogo v vsedržavnem uveljavljanju in nadaljnjem razvoju e-zdravja.

http://www.hauptverband.at

Z nadaljnjimi vprašanji se, prosimo, obrnite na:

Glavno združenje avstrijskih institucij za socialno zavarovanje

(Hauptverband der österreichischen Sozialversicherungsträger)

Kundmanngasse 21-23, 1030 Wien

Tiskovna služba - Press Office

E-mail: presse@hvb.sozvers.at