O-STA

OMV Sprint Diesel: Novost na slovenskem trgu dizelskih goriv

- OMV Sprint Diesel izboljšuje karakteristike delovanja motorja, omogoča več kilometrov z vsakim polnjenjem, zmanjšuje hrup motorja in zmanjšuje emisije škodljivih snovi

- Najboljša kakovost dizelskega goriva

- Lansiranje na maloprodajna mesta 6. maja

Družba OMV Slovenija predstavlja novo gorivo OMV Sprint Diesel, ki temelji na najnovejši tehnologiji aditivov, razviti posebej za dizelske motorje. Prednosti, ki jih novost na slovenskem trgu z letošnjo pomladjo prinaša, so izboljšane karakteristike delovanja motorja, omogočanje več kilometrov z vsakim polnjenjem, zmanjšan hrup motorja in zmanjšane emisije škodljivih snovi.

Kakovostna OMV goriva zagotavljajo, da motor, gorivo in sistem katalitičnega pretvornika ostajajo v svojem optimalnem stanju. Pri dolgotrajni uporabi izkazujejo pozitiven vpliv na stabilnost motorja in optimizirajo učinkovitost tripotnega katalizatorja, saj ne vsebuje žvepla oziroma je koncentracija le-tega zelo nizka. OMV Sprint Diesel so v razvojnem oddelku OMV razvili z namenom, ker želijo svojim strankam zagotoviti najboljšo kakovost dizelskega goriva.

Podjetje OMV že več let zapored na naše tržišče uvaja novosti, s čimer dokazuje, da ves čas sledi trendom in razvija za svoje uporabnike le najboljše rešitve. Leta 2005 so tako na slovenskem tržišču mobilnih uporabnikov ponudili gorivi OMV Super 100 in OMV Alpin Diesel, leta 2006 je bilo na trgu predstavljeno kurilno olje OMV futurPlus, v lanskem letu pa je podjetje razvilo najnovejšo serijo motornih olj OMV BIXXOL.

Prednosti novosti OMV Sprint Diesel

Oskrbovanje vašega vozila z gorivom OMV Sprint Diesel prinaša številne prednosti. Tako lahko z vsakim polnjenjem prevozite več kilometrov, kar omogočajo sestavine v večnamenskem aditivu, ki zmanjšujejo trenje in zagotavljajo optimalno razprševanje goriva v zgorevalno komoro motorja. OMV Sprint Diesel vsebuje večnamenski kompleksni aditiv najnovejše tehnologije. Detergentna komponenta zagotavlja zaščito pred neželenimi oblogami na šobah za vbrizgavanje goriva, odstranjuje usedline in ohranja čist vbrizgalni sistem motorja. To zagotavlja okolju prijazno in učinkovito izgorevanje goriva. OMV Sprint Diesel z izboljšanim cetanskim številom zagotavlja enakomernejše delovanje motorja. Še posebej se zmanjša nivo hrupa neogretega motorja. Tudi iz okoljevarstvenega vidika je doprinos novega goriva OMV Sprint Diesel izjemnega pomena, saj se z njegovo uporabo zmanjšajo emisije škodljivih in drugih neželenih snovi v izpušnih plinih.

Dimitrij Zadel, direktor podjetja OMV Slovenija dodaja: "Odločitev za višjo kakovost goriva za podjetje OMV Slovenija predstavlja sledenje viziji zadovoljevanja potreb mobilnih potrošnikov na najvišjem nivoju, obenem pa s pomočjo kakovostnih goriv in zmanjšanih emisij škodljivih snovi ohranjamo spoštljiv odnos do okolja."

Gorivo je na voljo na vseh maloprodajnih OMV bencinskih servisih po Sloveniji.

Dodatne informacije:

OMV Slovenija, d.o.o.

Družba OMV je na slovenskem trgu prisotna od leta 1992, ko je družba OMV AG skupaj s partnerjema Istrabenzom in Ino ustanovila družbo OMV Istrabenz, d.o.o. Oktobra leta 2004 je družba OMV AG postala večinski lastnik podjetja, ki se je nato preimenovalo v OMV Slovenija, d.o.o. Družba s sedežem v Kopru zaposluje 83 ljudi, v maloprodajni mreži bencinskih servisov pa je zaposlenih približno 700 oseb. S 30,9-odstotnim tržnim deležem na področju maloprodaje je druga največja naftna družba v državi. Maloprodajna mreža podjetja vključuje 101 sodobni bencinski servis, med njimi jih je kar 10 na slovenskih avtocestah. V veleprodaji družba ponuja velikim in industrijskim uporabnikom visokokakovostna kurilna olja, goriva in maziva.

Poleg zagotavljanja visokokakovostnih goriv ter OMV olj in maziv so bencinski servisi OMV središča z bogato ponudbo storitev, k čemur prispeva tudi 28 prodajnih mest koncepta VIVA s pestro ponudbo raznovrstnih izdelkov, pijač, barov, otroških igrišč in avtopralnic.

Skupina OMV je vodilno srednjeevropsko naftno podjetje na področju predelave in trgovanja z nafto. Prisotna je kar v 13-ih srednjeevropskih državah.

OMV Aktiengesellschaft

S prihodki Skupine OMV v višini 20,04 milijard evrov, s 33.665 zaposlenimi v letu 2007 ter s tržno kapitalizacijo v višini cca. 15 milijard evrov je OMV Aktiengesellschaft največje avstrijsko industrijsko podjetje, ki kotira na borzi. Kot vodilna naftna in plinska skupina v srednji Evropi, je OMV aktiven na področju Rafiniranja in marketinga (R&M) v 13 državah. Na področju Raziskav in proizvodnje (E&P) je OMV aktiven v 21 državah na petih celinah. Skupina OMV proda preko 13 milijard kubičnih metrov plina letno. Avstrijsko zbirno središče skupine OMV prenese približno 52 milijard kubičnih metrov plina letno. Osrednje zbirno središče skupine OMV spada med tri največja evropska zbirna središča.

OMV je največja naftna in plinska skupina v srednji Evropi, z naftnimi in plinskimi rezervami 1,22 milijard boe-a, dnevno proizvodnjo približno 321.000 boe-a in letno kapaciteto rafiniranja 26,4 milijonov metričnih ton. OMV ima danes 2.538 bencinskih postaj v 13 državah. Tržni delež Skupine v R&M poslovnem segmentu v donavski regiji danes znaša približno 20 %.

Družba OMV je utrdila svojo vodilno pozicijo v evropskem razvojnem pasu z nakupom 40,55-odstotnega deleža Petrol Ofisi - vodilne turške družbe s področja prodaje in komercialnega poslovanja.

Junija 2006 je OMV ustanovil ločeno podjetje v zasebni lasti, imenovano OMV Future Energy Fund, ki bo v okviru OMV-ja prepoznavalo in definiralo projekte s področja obnovljivih virov energije. Podjetje ima na voljo več kot 100 milijonov evrov. Cilj ustanovitve ločenega podjetja je olajšanje preobrazbe iz podjetja, usmerjenega na nafto in zemeljski plin, v podjetje, čigar portfelj vključuje obnovljive vire energije.

OMV: Korporativna družbena odgovornost (CSR)

OMV je aktivno odgovoren vrednotam, ki so združene v posebnem kodeksu, imenovanem Pravila vedenja. Le-ta vsebujejo močan čut za odgovornost do družbenega in naravnega okolja v ekonomsko manj razvitih regijah. OMV si prizadeva razpravljati o ekonomskih, okoljevarstvenih in družbenih vprašanjih, povezanih z njegovimi aktivnostmi. OMV-jeve aktivnosti korporativne družbene odgovornosti so dokumentirane v poročilih, ki izhajajo večkrat letno in so izdelana po napotkih Globalne sporočevalske iniciative.

Za vse nadaljnje informacije:

Valentina Danev

Marketing in odnosi z javnostmi OMV Slovenija

Tel. (05) 663-3440

E-mail: Valentina.Danev@omv.com