O-STA

Diners Club Slovenija na Primorskem

DINERS CLUB SLOVENIJA NA PRIMORSKEM

Ljubljana, 9. maj - Findale Enterprises, ltd, lastnik Diners Cluba Slovenija in izdajatelj mednarodno priznanih kreditnih kartic, je od ene izmed največjih finančnih institucij na svetu kupil Diners Club Italia. Podjetje bo svoje delovanje razširilo na območje Italije, pomemben del poslovanja pa se bo iz različnih koncev sveta preselil na slovensko Obalo. V Izoli bo podjetje Diners Club Italia s 1. julijem letošnjega leta v novi podružnici ponudilo 120 novih delovnih mest za ambiciozne in samoiniciativne sodelavce. Osrednji korporacijski cilj družbe je postati vodilni izdajatelj kreditnih kartic ter kartičnih produktov na slovenskem trgu ter eden glavnih nišnih kartičnih izdajateljev v segmentu poslovnih ter cobrand kartic v sosednji Italiji.

Podjetje Diners Club Slovenija je v Sloveniji prisotno že več kot 30 let, kot samostojna družba pa deluje vse od leta 1993. V tem trenutku beleži več kot 56 tisoč imetnikov kartic in po številu izdanih kartic zaseda tretje mesto med ponudniki v Sloveniji. Število prodajnih mest v Sloveniji, kjer lahko imetniki nakupujejo z Dinersovo kartico, je preseglo 16.000 in se še povečuje. Zaradi doseženih uspehov in želje po nadaljnji strateški širitvi je finančni holding, lastnik podjetja Diners Club Slovenija, pridobil licenčne pravice za Diners Club v Italiji. Priložnost za nakup je podjetje dobilo predvsem zaradi uspešnega poslovanja poslovalnice v Sloveniji. Finančni holding Findale Enterprises je dne 08. 05. 2008 sklenil pogodbo s Citibank Plc London in od Citbanke PLc odkupil 100-% poslovni delež v družbi Diners Club Italia Srl. Findale bo še naprej razvijal italijanski Diners v okviru milanskega sedeža, pomembne funkcije, ki so se doslej izvajale v zunanjih servisnih centrih, pa se bodo prenesle iz Barcelone, Indije in Velike Britanije v novo ustanovljeni servisni center v Izoli. Pri izvedbi načrta prestrukturiranja Diners Cluba Italie bo tako ključnega pomena tudi slovensko znanje, saj bodo zaposleni v Diners Clubu Slovenija v Izoli prevzeli vodilno vlogo pri postavitvi regionalnega servisnega centra, ki bo podpiral italijansko in slovensko tržišče.

Širitev na Obalo prinaša 120 novih delovnih mest za visoko motivirane, komunikativne in samoiniciativne posameznike, s pomočjo katerih bo podjetje, ki se uvršča med 101 najboljših zaposlovalcev v Sloveniji, dosegalo zastavljene cilje. Servisni center v Izoli bo podpiral tudi druge franšize v regiji, zato se izraža potreba po italijansko govorečih sodelavcih. V novem servisnem centru se bodo opravljali procesi avtorizacije, izterjav in ostale dejavnosti klicnega centra. Ob tej priložnosti bo podjetje Diners Club Slovenija v mesecu maju pričelo z izvajanjem velike akcije za pridobivanje novih kadrov. Vabljene so osebe oziroma iskalci zaposlitve različnih profilov, tako z izkušnjami iz bančnega in zavarovalniškega segmenta, kot tudi osebe, ki izkušenj s kreditnimi karticami še nimajo.

Tomaž F. Lovše, direktor podjetja Diners Club Slovenija: "Podjetje Diners Club Slovenija slovi po odlično razviti službi odnosov s člani, izjemni rasti in odraža primer odlične prakse v naši regiji. Širitev za podjetje predstavlja velik korak naprej k uresničitvi naše vizije postati vodilni ponudnik kartičnih produktov pri nas. Obenem nas veseli, da odpiramo 120 novih delovnih mest in s tem bodočim zaposlenim odpiramo vrata do dobro motiviranega delovnega okolja. Gre za izjemno priložnost zaposlovanja v letošnjem letu na Primorskem in enkratno priložnost za vse ambiciozne, saj bodo lahko najboljši hitro napredovali."

Alan Duffel, direktor podjetja Diners Club Italia: "Močno verjamemo, da je prodaja Diners Cluba Italija uspešnemu mednarodnemu podjetju rezultat uspešnega delovanja, skladnega z osrednjo strategijo našega poslovanja. Obenem predstavlja konsistentno razporeditev kapitala in investicijo v izjemno priložnost rasti za naše podjetje.

Več informacij:

Barbara Lovše

namestnica direktorja Diners Cluba Slovenija, d.o.o.

Tel: 01/589-61-18

e-naslov: barbara.lovse@dinersclub.si