O-STA

Začela se je letošnja Microsoftova NT konferenca

LJUBLJANA, 12. maj 2008

V Portorožu se je z uvodnim nagovorom Mateja Potokarja, direktorja slovenskega Microsofta, začela letošnja Microsoftova NT konferenca, največji slovenski poslovno-tehnološki dogodek. Na Microsoftovi NT konferenci se je že trinajstič zapored zbralo več kot 2.200 strokovnjakov, ki želijo ostati na tekočem s tehnološkimi novostmi, pridobiti nova znanja ali ustvariti nove poslovne priložnosti in izboljšati svojo poslovno uspešnost. Kot vsako leto, je tudi letos Microsoft s sponzorji in partnerji pripravil več novosti, s katerimi je letošnja prireditev še bogatejša in zanimivejša.

Začela se je letošnja Microsofta NT konferenca, ki bo do srede, 14. maja slovenskim strokovnjakom za informacijske tehnologije ponovno ponudila vrhunska predavanja in predstavitve. Microsoftova NT konferenca, najpomembnejši in najuspešnejši dogodek s področja informacijskih tehnologij v Sloveniji in med največjimi podobnimi dogodki v regiji, letošnje leto prinaša več novosti. Pri Microsoftu so prisluhnili željam obiskovalcev in program konference obogatili z novimi vsebinami ter jih razdelili v posebne sklope, prilagojene željam posameznih udeležencev. Letošnjemu dogajanju pa bodo seveda močan pečat vtisnili strežniški operacijski sistem Windows Server 2008, podatkovni strežnik SQL Server 2008 in razvojno okolje Visual Studio 2008, ki predstavljajo pomembno priložnost za podjetja, da zmanjšajo svoje stroške in tveganja ter obenem povečajo svojo inovativnost in konkurenčno prednost.

"Naš glavni cilj pri organizaciji NT konference je pripraviti vsebine in informacije, ki ustvarijo največ vrednosti za naše stranke, partnerje in uporabnike," je povedal Matej Potokar, direktor slovenskega Microsofta. "Tehnologija je preveč pomembna za uspešnost podjetij, da bi jo lahko prepustili naključju. Dogodki, kot je NT konferenca, udeležencem dajejo znanja, ki jih potrebujejo za uspešno in učinkovito rabo tehnologij."

Udeležence dogodka je pozdravil tudi dr. Gregor Virant, minister za javno upravo republike Slovenije. V svojem pozdravu je poudaril pomembnost tehnologije za razvoj države, ki bo uspešna in konkurenčna na globalni ravni. V nagovoru je tako Val Sribar iz podjetja Gartner predstavil vpogled v razvoj tehnologij, trende naslednjih nekaj let in poslovne priložnosti, ki se odpirajo razvijalcem, strokovnjakom za informacijske tehnologije in podjetjem.

Uvodna predavanja je nadaljeval Rafal Lukawiecki, eden najbolj priljubljenih predavateljev na NT konferenci, ki bo v tehnično usmerjenem predavanju podal pregled Microsoftovih tehnologij, njihovih možnosti in prihajajočih izdelkov. Prvi dan je z nagovorom zaključil Andrej Vizjak, generalni direktor za Vzhodno Evropo v enem vodilnih svetovalnih podjetij A.T. Kearney, ki se je v svojem predavanju osredotočil na primere slovenskih podjetij, ki z uporabo informacijskih tehnologij povečujejo svojo konkurenčnost in uspeh na trgu.

V torek in sredo bodo udeleženci lahko izbirali med najrazličnejšimi vsebinami, ki jih najbolj zanimajo, poskrbljeno pa je tudi za vse, ki želijo poglobljene informacije o Microsoftovih tehnologijah. Letos se bo mogoče udeležiti še posebej pripravljenih predavanj in delavnic, ki so namenjene usposabljanjem za učinkovitejšo uporabo programskih orodij in razvoju mehkih veščin, kot so vodenje projektov, bonton in osebni nastop.

V okviru konference bo letos prvič potekalo tudi slovensko študentsko tekmovanje Imagine Cup 2008, katerega zmagovalec se bo udeležil svetovnega finala v Parizu. Udeleženci se bodo pomerili v predstavitvah na temo "Predstavljajte si svet, kjer tehnologija omogoča trajnostni razvoj okolja".

Med najpomembnejšimi spremljevalnimi dogodki na Microsoftovi NT konferenci so dobrodelne dejavnosti, s katerimi obiskovalci konference s svojo udeležbo zbirajo denar za različne namene. Udeleženci bodo denar za dobrodelne namene zbirali s kolesarjenjem, Microsoft pa bo glede na prevoženo število kilometrov namenil sredstva za uresničevanje pobude "Učimo se za življenje". Microsoft pobudo v Sloveniji izvaja v sodelovanju z nevladno organizacijo Mladinsko informativno svetovalno središče Slovenije (MISSS). "Učimo se za življenje" je Microsoftova pobuda za zmanjševanje digitalnega razkoraka in povečevanje stopnje digitalne pismenosti.

Na Microsoftovi NT konferenci tudi letos sodelujejo številni partnerji in sponzorji. Partnerji konference so Telekom Slovenije, Mobitel in Avtenta.si, glavna sponzorja pa sta Canon in Lenovo. Več informacij o Microsoftovi NT konferenci je na voljo na spletnem naslovu www.ntk.si.

Spletna stran: http://www.microsoft.com/slovenija/novinarji/

Boštjan Stražar, vodja odnosov z javnostmi:

bostjan.strazar@microsoft.com,

Microsoft d.o.o.

tel. (01) 5 846 100