O-STA

Renault: 25. obletnica ekskluivnega sodelovanja s slovitim filmskim festivalom v Cannesu

Renault je stalen partner mednarodnega filmskega festivala v Cannesu že od leta 1983. Za letošnji festival, ki bo potekal od 14. do 25. maja, je Renault spet zagotovil sto razkošnih avtomobilov, s katerimi bodo igralce in druge pomembne goste festivala prevažali do in od slovitega in vedno v rdečo preprogo odetega stopnišča festivalske palače.

Renault je razvoj festivala v Cannesu podpiral kar četrt stoletja in v tem obdobju krepko povečal število posojenih avtomobilov. Leta 1983 jih je bilo petnajst, letos pa je za Cannes Renault namenil kar sto svojih avtomobilov in to modele Vel Satis, Laguna Grandtour ter Espace. V minulih letih so prireditelji festivala uporabljali vrsto avtomobilov Renault, med drugimi tudi Renault 25 in posebno serijo Renault Safrane "Palme d'Or" (zlata palma), s katero je Renault proslavil 10. obletnico svojega sodelovanja s tem festivalom.

Renault je svojo filmsko kariero začel leta 1899, ko se je v filmu pojavila slovita Voiturette Louisa Renaulta. Odtlej so avtomobili Renault odigrali že nešteto filmskih vlog, med njimi na primer Renault Primaquatre Torpedo leta 1956 v filmu režiserja Rogerja Vadima "In bog je ustvaril žensko" (Et Dieu créa la femme), ki je proslavil predvsem Brigitte Bardot in tudi Jeana-Louisa Trintignanta. Bolj nedavno sta modela Vel Satis in Espace nastopila v akcijskem filmu "Ful gas III" (Rush hour III). Renault danes s filmskimi in televizijskimi producenti vodi aktivno politiko partnerstev in umeščanja izdelkov. Modeli Renault nastopajo v filmu Arnauda Desplechina "Božična zgodba" (Un conte de Noël), ki je bil izbran za uradni tekmovalni del letošnjega festivala v Cannesu.

V Sloveniji je bil Renault v zadnjih nekaj letih partner pri kar nekaj filmskih in televizijskih projektih, sodeloval je s Filmskim skladom RS, Festivalom animiranega filma Animateka in pri filmski delavnici revije Ekran.

Carlos Ghosn, predsednik in generalni direktor Renaulta se bo po rdeče odetem stopnišču Palais des Festivals v Cannesu povzpel 24, maja, saj si bo ogledal sobotno festivalsko projekcijo.

Ekskluzivne fotografije z rdeče preproge v Cannesu za uredniško rabo vam bodo od 15. maja naprej dnevno na voljo na spletni strani: www.media.renault.com v rubriki

Photo Library>News>Events>Cannes Film festival.

www.media.renault.com

http://media.renault.si

www.renault.si

Bojan Prosenc
Služba za komunikacije
Dunajska 22, 1511 Ljubljana
telefon: 01 4723 122
telefaks: 01 4723 209
www.renault.si
www.dacia.si