O-STA

Tudi letošnjo pomlad Festival nakupov in zabave

Letošnji spomladanski Festival nakupov in zabave bo potekal v soboto in nedeljo, 24. in 25. maja, v BTC CITY Ljubljana. V sklopu festivala bodo potekale številne aktivnosti na šestih lokacijah znotraj BTC CITY, v okviru katerih bo poskrbljeno tako za najmlajše kot malo starejše obiskovalce. Osrednje prizorišče bo na trgu med dvorano A in tržnico, poleg tega pa bodo dogodki potekali še na Aleji mladih, v spodnji etaži Emporiuma, pred Atlantisom, na parkirišču med Halo 12 in Merkurjem ter na parkirišču 4 (ob dvorani A).

V soboto bo obiskovalce prek dneva na osrednjem prizorišču zabaval Lepi Dasa, potekale pa bodo tudi zabavne animacije, nagradne igre, urejen bo Sparky kotiček za otroke, ob 20. uri pa bo veliki koncert, na katerem bo nastopila popularna hrvaška skupina Colonia. Otroški park veselja in zabave na Aleji mladih bo med 10. in 18. uro popestrilo fotografiranje z Beti in Cejem, športna animacija na odbojkarskem igrišču, napihljivi poligon za otroke, otroški vlakec, poulični animatorji (klovni in čarodeji) ... V spodnji etaži Emporiuma bo od 10. do 13. ure z "mavričnimi presenečenji" obiskovalce zabavala Pika Nogavička z gostom čarodejem. Ljubitelji košarke si bodo lahko med 10. in 20. uro pred Atlantisom ogledali državno prvenstvo v ulični košarki, na parkirišču pred Halo 12 in Merkurjem pa bo med 9. in 18. uro potekala družabno športna prireditev za mladostnike z naslovom Veter v laseh, s športom proti drogi. Ves čas bo na parkirišču 4 (ob dvorani A) tudi možnost obiska Velikega holandskega LUNAPARKA, ki se med drugim ponaša s kar 40 metrov visokim velikanskim kolesom.

V nedeljo bodo na osrednjem prizorišču na trgu med dvorano A in tržnico potekale družabne aktivnosti, ob 11. in 15. uri bo nastopil trio PopEra, ob 18. uri pa še Werner in Brigita Šuler. Na Aleji mladih bodo aktivnosti potekalo tako kot v soboto, v spodnji etaži Emporiuma pa bo gostja Pike Nogavičke Damjana Golavšek. Tudi v nedeljo bo na parkirišču 4 (ob dvorani A) vabil Veliki holandski LUNAPARK.

BTC CITY s spomladanskim in jesenskim festivalom nakupov in zabave vsako leto pritegne približno 80.000 obiskovalcev dnevno, ki se dogajanja aktivno udeležujejo, po besedah direktorice sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi BTC, Maje Oven, pa želijo "na ta način s festivalom na enem mestu povezati različne generacije in BTC CITY spremeniti v stičišče zabave, sprostitve in nakupov".

BTC CITY Ljubljana je največje poslovno, nakupovalno, rekreativno, zabaviščno in kulturno središče v Sloveniji ter eno največjih tovrstnih središč v Evropi, ki ga letno obišče 21 milijonov obiskovalcev. V sklopu športno-rekreativne ponudbe so obiskovalcem na voljo številne aktivnosti za vse letne čase - tenis, badminton, bowling, fitnes, mini golf, indoor carting, plavanje, wellness ter številne športne prireditve.