O-STA

Nizozemski zabaviščni park prihaja v Slovenijo

Velikansko kolo bo pravi magnet v poletnem lunaparku v Ljubljani

LJUBLJANA - Na parkirišče P4 nakupovalnega središča BTC City bo prihodnji teden prišel največji nizozemski mobilni lunapark, kar jih je Slovenija kadar koli imela priložnost videti. Od petka 16. maja dalje bo postavljenih skoraj 40 zanimivosti, med katerimi bodo tudi: 40 metrov visoko velikansko kolo, največja mobilna hiša strahov v Evropi ("roller ghoster"), "mega booster", "power dancer", "extreme", katapult "bungee" in vlak smrti.

Vse te zanimivosti bodo prihodnji teden v Ljubljano pripeljane neposredno iz Amsterdama na Nizozemskem. Za prevoz tega velikanskega lunaparka iz Amsterdama v Ljubljano, je potrebno več kot 120 tovornjakov in 200 zaposlenih. S tolikšno električno močjo bi lahko oskrbeli kar celo stanovanjsko naselje. Zaradi velikega števila zanimivosti bo lunapark zaradi več deset tisoč lučk še posebej v večernih urah dobro viden tudi iz širše okolice. V očeh obiskovalcev se bo svetlikalo več deset tisoč lučk.

Lepe nagrade

Ta vrhunski zabaviščni park, ki bo trajal od petka, 23. maja do nedelje, 15. junija, bo organiziral Euro Lunapark, ki je že trikrat obiskal Slovenijo. Poleg številnih spektakularnih zanimivosti organizatorji letos obljubljajo tudi veliko novih spretnostnih iger, pri katerih boste lahko osvojili lepe nagrade.

Tudi za naše najmlajše obiskovalce bo v lunaparku dobro poskrbljeno. Postavili bomo družinski vlak smrti, vrtiljak, "mega bungee" trampolin ter vrtiljak z letali. S prijetne terase poleg velikanskega kolesa, pa bodo imeli obiskovalci prelep pogled tudi na celoten lunapark.

23. maja lunapark brezplačno

Lunapark bo za obiskovalce prvič odprl svoja vrata v petek 23. maja ob 19.00 uri. Na ta dan bodo med 19.00 in 19.30 uro vse naprave za otroke in vse zabaviščne naprave na voljo brezplačno. Na ta način vas želijo organizatorji seznaniti z vsemi zanimivostmi tega nizozemskega lunaparka.

Dandanes brez interneta seveda ne gre, zato lahko vse informacije o lunaparku, ki bo v Ljubljani, najdete tudi na spletni strani: www.EuropaLunapark.eu.

Lunapark bo odprt od 23.5. do 15.6.:

Od ponedeljek do četrtka od 14.00 do 23.00 ure

petek od 14.00 do 24.00 ure

sobota od 11.00 do 24.00 ure

nedelja od 12.00 do 23.00 ure

Ognjemet pa bo 31.5. ter 7.6. ob 22.30 uri.