O-STA

Odziv verige Best Western na prispevek Sunday Heralda o domnevni kršitvi varovanja osebnih podatkov

Hotelska veriga je trdnega prepričanja, da ni dokazov za senzacionalne trditve časnika

PHOENIX, ZDA--24. avgusta, 2008 -- Prispevek, objavljen v časopisu Glasgow Sunday Herald v nedeljo 24. avgusta, ki trdi, da je v hotelih Best Western prišlo do kršitve varovanje osebnih podatkov gostov, je popolnoma neutemeljen. Trditve, ki se nanašajo na naš centralni register rezervacij strank, niso točne. Pri Best Western zaupnost osebnih podatkov naših strank jemljemo zelo resno. Novinar Sunday Heralda je našo pozornost usmeril k možni zlorabi omejenega obsega podatkov v enem samem hotelu; primer smo nemudoma preiskali in podali odziv. Best Western bi bil pozdravil možnost, da bi lahko preveril dejstva zgodbe, kar bi imelo za posledico natančnejše in verodostojnejše poročanje s strani časnika.

Najpomembneje je opozoriti na to, da je novinar zatrdil, da potencialna zloraba podatkov za minule goste sega vse do leta 2007 - v resnici Best Western vse spletne rezervacije izbriše nemudoma po odhodu gostov.

Best Western je predan varovanju zaupnih podatkov svojih gostov. Naši predpisi so skladni s standardi varovanja podatkov na področju plačilnih kartic. Best Western z namenom ohraniti to skladnost vzdržuje varno omrežje, ki ga ščitijo požarni zidovi in ki je del stroge politike varovanja podatkov. Podatke o kreditni kartici zahtevamo samo, če je to potrebno za rezervacijo; dostop do teh podatkov omejimo na tiste, ki ga potrebujejo in to s pomočjo točk vstopa, ki so zaščitene s izvirnimi in posamičnimi gesli; informacije o kreditni kartici zakodiramo tako v naših sistemih in podatkovnih bazah kot v katerem koli elektronskem prenosu v javnih omrežjih; in še enkrat poudarjamo - podatke o kreditnih karticah in vseh ostale osebne podatke gostov izbrišemo neposredno po njihovem odhodu. V želji po tem, da bi zaščitili podatke naših strank, naše sisteme in postopke redno preverjamo, za ocenjevanje naših varovalk pa se obračamo na vodilna neodvisna podjetja na tem področju.

Sektor plačilnih kartic zahteva nenehno ocenjevanje, preverjanje in vnovično potrjevanje skladnosti s predpisi. Tako sta naše zadnje interno preverjanje kakor tudi zunanje preverjanje in ocena bili izvedeni avgusta 2008. Obe preverjanji sta pokazal, da je Best Western skladen s standardi varovanja podatkov na področju plačilnih kartic.

Best Western bi rad svojim strankam, hotelom, ki so del njegove verige, in poslovnih partnerjem zagotovil, da ni dokazov, ki bi nudili razlog za resno zaskrbljenost. Gostom kot preventivni ukrep, ta hip kakor tudi sicer, svetujemo natančen pregled njihovih izjav o kreditnih karticah, mi pa bomo seveda še naprej izpolnjevali standarde, veljavne za plačilne kartice. Za morebitna vprašanja strank bo na voljo naš servis za stranke v ZDA na številki 800 528-1238.

KONTAKT: Best Western International
Troy Rutman, 00 + 1 +602.578.0086 (mobilni)
00 + 1 +602.957.5668 (office)
Troy.Rutman@bestwestern.com