O-STA

Kohler Co. je postal lastnik ponudnika UPS storitev s sedežem v Veliki Britaniji

Uredniki za ekonomijo/pisci o energetiki

KOHLER, Wis.--(BUSINESS WIRE)- 2. september 2008-- Global Power Group podjetja Kohler Co., svetovni orjak v proizvodnji motorjev in sistemov električnih generatorjev, je postal lastnik Uninterruptible Power Supplies Ltd. (UPSL) - vodilnega ponudnika sistemov in storitev brezprekinitvenega napajanja - ("Uninterruptible Power Supply" - UPS) v Veliki Britaniji - kupil jo je od uprave in od Barclays Ventures, vodilne borzno posredniške hiše spodnjega srednjega razreda v zasebni lasti.

S sedežem v Berkshiru v Angliji in ustanovljen leta 1996, UPSL ponuja strankam široko paleto UPS storitev, vključno s polno predprodajo, postavitvijo in usposobitvijo za zagon, fleksibilnimi pogodbami o vzdrževanju, daljinskim nadzorom ter vzdrževanjem in menjavo baterij. Naprave UPS - navadno imenovane UPS sistemi - ponujajo takojšnjo moč neprekinjene baterijske podpore, ko elektroenergetski sistem izpade ali se spusti na nesprejemljiv nivo napetosti. Manjši UPS sistemi lahko nudijo moč nekaj minut, medtem ko imajo večji sistemi dovolj kapacitete baterije, da lahko poskrbijo za več ur zasilne oskrbe z elektriko. UPS sistemi značilno nudijo prehodno energijo kot most k obnovitvi elektroenergetskega sistema ali dokler rezervni sistem električnega generatorja ne prevzame dobave energije. UPS sistemi so najbolj priljubljeni v podporo aplikacij za "kritične misije", vključujoč bolnišnice, telekomunikacije, podjetja za finančne storitve, vladne objekte, podatkovna središča, komunalne objekte in proizvodnjo.

"To, da smo prenesli UPSL v Global Power Group je ustrezna razširitev našega poslovanja," je povedal Dick Fotsch, predsednik Kohler Global Power Group. "Ker je naš cilj postati ponudnik "sistemov", ki bi polno pokrival svetovni trg proizvodnje električne energije, predstavlja UPSL-ov neverjetni ugled v kategoriji UPS, kar se tiče vzdrževanja in storitev, pomemben dodatek k ponudbi popolnih energetskih rešitev za naše stranke."

UPSL bo postal del poslovanja Kohler Power Systems, ki proizvaja sklope generatorjev z močjo do 2800 kW, avtomatska transferna stikala, kontrolne in stikalne naprave ter ponuja možnosti embaliranja generatorjev.

Soustanovitelj UPSL-a in njegov glavni direktor, David Bond, bo še naprej vodil podjetje in poročal gospodu Fotschu. G. Bond je avtor "UPS priročnika," cenjenega vodiča k razumevanju, načrtovanju in izvrševanju UPS sistemov in sistemov za učinkovito rabo energije.

O Kohler Power Systems (www.KohlerPower.com)

Kohler Power Systems je del Kohler Co.'s Global Power Group. Kohler Power Systems in njegova podružnica, SDMO Industries S.A.S., proizvajata sisteme generatorjev za pomorske, bivalne, industrijske in mobilne aplikacije. Ti generatorji so v prometu po vsem svetu pod zaščitnima znamkama KOHLER in SDMO.

Znotraj Global Power Group, Kohlerjevo podjetje z motorji in njegova podružnica, Lombardini, Srl, proizvajata bencinske motorje z močjo od 4 do 40 konjskih moči in dizelske motorje od 5 do 65 konjskih moči. Ti motorji se tržijo po vsem svetu pod blagovnima znamkama KOHLER in LOMBARDINI.

Kohler Rental Power, prav tako znotraj Global Power Group, ponuja začasno moč, klimatske naprave in luksuzne sanitarije industrijskim in poslovnim trgom ter oskrbuje trženje dogodkov in trg obnovitve programske opreme po njeni odpovedi po celotnih ZDA.

Ustanovljeno leta 1873 ter s sedežem v Kohlerju v Wisconsinu, ZDA, je Kohler Co. eno najstarejših in največjih podjetij v zasebni lasti v Združenih državah. Kohler je na samem vrhu svetovne proizvodnje kuhinjskih in kopalničnih izdelkov, notranje opreme zgornjega razreda, motorjev in sistemov proizvodnje električne energije. Podjetje je prav tako razvilo, ima v lasti in upravlja dve od v svetovnem merilu najvišje ocenjenih golf igrišč v Kohlerju v Wisconsinu in v St. Andrewsu na Škotskem.

KONTAKT:

Kohler Co.

Stephanie Dlugopolski, PR

stephanie.dlugopolski@kohler.com

Telefon: 920-457-4441, zunanji: 70098