O-STA

Seabury izvedel finančno svetovanje pri financiranju US Airways Group, Inc. v višini 950 milijonov dolarjev

NEW YORK, ZDA--(BUSINESS WIRE)--23. oktobra 2008--Posredniška divizija skupine Seabury Group LLC, Seabury Securities LLC, je danes sporočila, da je kot finančni svetovalec sodelovala pri zagotovitvi 950 milijonov dolarjev kapitala za US Airways Group, Inc., ki jih je družba pridobila z več transakcijami s svojimi strateškimi partnerji. Že avgusta 2008 je Seabury svetoval pri dokapitalizaciji US Airwaysa v višini 179 milijonov dolarjev.

Seabury je od poletja US Airwaysu pomagal pri zagotovitvi skupno 1.1 milijarde dolarjev sredstev. V tem obdobju je letalsko industrijo prizadela globoka kreditna kriza, poleg tega pa se sooča še z izjemnim nihanjem cen goriva in spremembami v povpraševanju po letalskem transportu.

"Seabury ceni priložnost za delo z US Airwaysom pri oblikovanju teh pomembnih pogodb, ki podjetju v prihodnosti zagotavljajo precej močnejši finančni položaj," je dejal John E. Luth, predsednik uprave ter glavni in izvršni direktor pri Seabury Group. "Dejstvo, da je US Airways od objave poslovnih rezultatov za drugo četrtletje pridobil več kot milijardo dolarjev, dokazuje, da je takšno sodelovanje mogoče celo v izjemno težkem času za to panogo in v času globalne kreditne krize."

Finančni direktor US Airwaysa je dejal: "V imenu celotne uprave US Airwaysa se zahvaljujemo predsedniku uprave Seabury Group Johnu Luthu in celotni ekipi Seaburyja za njihovo izjemno delo pri finančnem svetovanju."

Skupaj z US Airways Shuttle in US Airways Express opravlja US Airways 3.200 letov na dan med 200 destinacijami v ZDA, Kanadi, Evropi, na Karibih in v latinski Ameriki. Letalska družba zaposluje 34,000 delavcev po vsem svetu in je članica mreža Star Alliance, ki vsak dan nudi 18.000 letov na 965 destinacij v 162 državah po vsem svetu. Več informacij je na voljo na http://www.usairways.com

O Seaburyju

Seabury Securities LLC je ameriška posredniška podružnica skupine Seabury Group LLC, katere glavna podružnica Seabury Aviation & Aerospace LLC ("Seabury") je največja investicijska banka in svetovalna družba, specializirana za letalsko industrijo, vesoljsko industrijo in tovorni prevoz. Seabury ima v 11 pisarnah 175 strokovnjakov, ki zagotavljajo svetovalne storitve kot so investicijsko bančništvo, preoblikovanje podjetij, poslovno svetovanje ter svetovanje v informatiki.

Seabury je leta 2007 dobil nagrado revije Airfinance Journal za severnoameriški posel leta za 750 milijonov dolarjev vredno dokapitalizaciji letalske družbe Northwest Airlines. Seabury je dosedaj svetoval že več kot 200 strankam po vsem svetu in sodeloval v 450 poslih v Afriki, Avstraliji, Aziji, Evropi, ZDA in na Bližnjem vzhodu.

Seabury Group podobne storitve nudi za pomorsko in finančno industrijo.

Več informacij je na voljo na: http://www.seaburygroup.com

KONTAKT: Seabury Group LLC
Karen C. Cook, +1 212 475 8132
direktorica za komuniciranje
kcook@seaburygroup.com