O-STA

Liquidnet prejel nagrado odličnosti CECP za korporativno človekoljubje

2. Junij 2009 15:30 UTC

New York--(BUSINESS WIRE)-- Globalna spletna borza Liquidnet je danes objavila, da je prejela nagrado odličnosti za korporativno človekoljubje, ki jo vsako leto podeljuje Odbor za vzpodbujanje korporativnega človekoljubja (CECP). Nagrada sloni na naslednjih kriterijih: direktorsko vodstvo, inovacije, merjenje in partnerstvo. Liquidnet je prejel nagrado za malo podjetje, ki jo lahko prejmejo organizacije, katerih dohodki ne presegajo treh milijard ameriških dolarjev.

Liquidnet preko svojih dobrodelnih iniciativ "Liquidnet for Good" letno daruje en odstotek svojega bruto dohodka za reševanje družbenih izzivov. V okviru teh iniciativ Liquidnet vodi razvoj Vasi mladih Agahozo-Shalom v Ruandi, ki nudi prostore za oskrbo in izobraževanje do 500 otrok, ki so zaradi ruandskega genocida ostali brez staršev. Vas ima 32 skupnih domov, srednjo šolo, znanstvene in računalniške laboratorije, zemljišča za organsko pridelavo hrane, program ponovnega pogozdovanja, jedilnico, ki sprejme 800 ljudi, prostore za svetovanje in zdravstvo ter površine za rekreacijo. Cilj Liquidneta je ustvariti družbo, ki bo lahko služila kot načrt za uspeh pri drugih projektih v Ruandi in drugih državah v razvoju.

Od ustanovitve Vasi leta 2006 je Liquidnet za projekt daroval 6 milijonov dolarjev. Uslužbenci Liquidneta pa so za program zbrali še dodatnih 150.000 dolarjev in več kot 75% Liquidnetove delovne sile povsod po svetu je sodelovalo ali prispevalo k projektu. Poleg finančnih sredstev so uslužbenci in njihove družine darovali svoj čas in znanje v podporo tem prizadevanjem. Prav tako aktivno sodelujejo podjetja, ki so člani Liquidnetove mreže.

Seth Merrin, generalni direktor Liquidnet Holdings, pravi: "Zelo spoštujem to priznanje CECP. Naš cilj pri tej pobudi je, da zagotovimo upanje in dobre obete mladim v Ruandi, ki bodo predstavljali prihodnost svoje države. Odločili smo se za dejanja, kjer se drugi niso, da bi lahko pomagali usmeriti optimizem in zagon, ki ju vidimo na obrazih toliko mladih v Ruandi, v izgradnjo samozadostne družbe. Kot globalna organizacija verjamemo, da je naša odgovornost, da se stvari spremenijo in da podpiramo pobude, ki bodo imele trajen učinek po svetu."

O podjetju Liquidnet

Liquidnet je svetovna institucionalna tržnica, ki institucionalnim vlagateljem po svetu omogoča lažje trgovanje z vrednostnimi papirji. Liquidnet konsolidira in dostavlja podatke o institucionalnem trgu vrednostnih papirjev 582 borznoposredniškim hišam (podatek z dne 31. marca 2009) in tako borznim posrednikom institucionalnih vlagateljev omogoča prvi vpogled v globalni likvidnostni sklad, ki obsega v povprečju okoli 8,2 milijardi delnic na dan (v prvem četrtletju leta 2009). Institucionalni vlagatelji uporabljajo Liquidnetovo tržnico za izboljšanje kvalitete in hitrosti trgovanja, pridobivanje boljše cene za svoje posle in v končni fazi zmanjšajo splošne stroške trgovanja. Delovati je začela leta 2001, zdaj pa posluje na 29 trgih vrednostnih papirjev na petih celinah. Na Liquidnetovi tržnici lahko sodelujejo vsi, ki ustrezajo kriterijem, ki ohranjajo integriteto platforme. Liquidnet ima sedež v New Yorku, pisarne pa ima v Londonu, Torontu, Tokiu, Hong Kongu, Sydneyju in Singapurju. Dodatne informacije o podjetju lahko najdete na spletni strani www.liquidnet.com.

© 2009 Liquidnet Holdings, Inc. in njegove hčerinske družbe. Liquidnet, Inc. so člani združenja FINRA/SIPC. Liquidnet Europe Limited je član Londonske borze in njegovo delovanje uravnava Urad Velike Britanije za finančne storitve. Liquidnet Canada Inc. je član IIROC in CIPF. Liquidnet Asia Limited regulira hongkonška Komisija za trg vrednostnih papirjev in terminske pogodbe in ima licenco za prodajo in ponudbo avtomatskih trgovalnih sistemov v skladu z določili o trgu vrednostnih papirjev in terminskih pogodb, njegovo delovanje pa uravnava tudi Singapurski monetarni urad, kjer ima status priznanega tržnega posrednika. Liquidnet Japan Inc. je član JSDA/JIPF, njegovo delovanje pa uravnava Japonska agencija za finančne storitve. Liquidnet Australia Pty Ltd. ima licenco po Avstralskem zakonu o družbah, AFSL številka 312525.

Kontakt

Liquidnet Corporate Communications
Tom Gibbons, 646-660-8067
tgibbons@liquidnet.com

Vir: Liquidnet
Powered by Business Wire

Angleška verzija te izjave za javnost je dostopna na:
http://www.businesswire.com/news/home/20090602006193/en