O-STA

Gorenje in Bobinac ostajata med najuglednejšimi

Rezultati raziskave ugledne raziskovalne družbe Kline & Partner, ki že vrsto let izvaja raziskave mnenja splošne in poslovne javnosti o ugledu slovenskih direktorjev in podjetij, so letos Gorenje postavili tik pod vrh lestvice 50 najbolj uglednih slovenskih podjetij, Franja Bobinca, predsednika uprave Gorenja, pa za najuglednejšega direktorja v državi.

Gorenje tudi v kriznem letu ohranja položaj drugega najbolj uglednega podjetja v slovenski splošni javnosti. Vprašani so kot tri najpomembnejše dejavnike, ki oblikujejo ugled Gorenja, največkrat navedli kakovost, skrb za zaposlene ter jasno vizijo in odličnost voditeljstva. Tako Gorenje z bistveno višjim ugledom kot panoga prispeva tudi k ugledu proizvodnje kovinskih izdelkov, strojev in naprav, ki sodi med manj ugledne.

Javnost je na prvo mesto lestvice ugleda proučevanih direktorjev postavila Franja Bobinca, predsednika uprave Gorenja, ki je tako najuglednejši direktor v Sloveniji. To je še posebej pomembno v teh težkih časih, saj se je zadnje leto odnos ljudi do menedžerjev na splošno, kot poklica, po vsem svetu izrazito poslabšal. Tako Franjo Bobinac s svojim osebnim ugledom prispeva tudi k ugledu družbe, ki jo vodi, in hkrati ugledu poklica direktorja v poslovni javnosti.

V Gorenju, kjer se v zadnjih dvajsetih letih s tako zahtevnimi pogoji poslovanja kot letos niso srečevali, so na visoke uvrstitve v raziskavi zelo ponosni. Veseli so, da je javnost prepoznala in ceni, da Gorenje tudi v krizi misli na vse deležnike in je v boju s krizo vse aktivnosti osredotočilo na tri cilje: zagotavljanje prostega denarnega toka, krepitev tržnih deležev in ohranjanje produktivnih delovnih mest.

Fotografije in zvočne izjave: ursula.menih(at)gorenje.si ali 03 899 28 33.