O-STA

Začetek mladinskih raziskovalnih taborov, ustvarjalnih poletnih šol in inovativnih poletnih delavnic

V Zvezi za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) tudi letos v času poletnih počitnic organiziramo mladinske raziskovalne tabore, ustvarjalne poletne šole in inovativne poletne delavnice za mlade, s katerimi mladim nudimo dodatno možnost za pridobivanje znanja in razvijanje lastnih sposobnosti.

Letošnje prijave na mladinske raziskovalne tabore, ustvarjalne poletne šole in inovativne poletne delavnice so zaključene. Prve aktivnosti smo začeli izvajati že ta konec tedna, in sicer ta teden udeleženci Poletne šole logike in Poletne šole robotike pridobivajo nova znanja ter utrjujejo že pridobljena na Srednjem vrhu nad Gozd Martuljkom, prav tako pa so aktivni tudi na Poletni modelarski delavnici v Smučarski koči pod Uršljo goro ter na Poletni šoli Čebelko 2009 v Dvojezični osnovni šoli Prosenjakovci. Danes pa so se kemijski navdušenci zbrali na Poletni šoli kemije na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani, ljubitelji astronomije pa so na Osnovni šoli Gornji Petrovci začeli z Astronomskim raziskovalnim taborom Kmica. Tekom poletja pa sledijo še preostale aktivnosti - seznam si lahko ogledate na tej povezavi: http://www.zotks.si/sl/stran.asp?id_tema=847&id_strani_var=847.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite med izvedbo posameznih aktivnosti. Za dodatne informacije o posameznih aktivnostih ter kontakte njihovih vodij smo vam na voljo na tabori@zotks.si ter na 01 25 13 727.

Tjaša Toni

01 25 13 727

ZOTKS

www.zotks.si