O-STA

Slovenski ISL Light opravil z mednarodno konkurenco

Ljubljana, 22. julij 2009. c't (Computertechnik) magazin, priznana nemška računalniška revija z naklado, ki presega 460,000 izvodov in z več kot milijonom bralcev, je preizkusila in ocenila delovanje programskih rešitev za računalniško podporo na daljavo. Med vsemi preizkušenimi kandidati je izdelek uspešnega slovenskega razvojnega podjetja XLAB, ISL Light, prejel najvišjo oceno.

Revija c't, namenjena računalniški tehnologiji, je bila ustanovljena leta 1983, danes pa je ena najbolje prodajanih računalniških revij v Evropi. Med računalniškimi strokovnjaki in naprednimi računalniškimi uporabniki revija velja za enega najbolj uglednih in verodostojnih informacijskih virov na področju računalništva.

Njihovi strokovnjaki so natančno preizkusili 22 programov za podporo na oddaljenem računalniku in njihovo delovanje v okolju Windows Vista. Pri tem so upoštevali funkcije, tehnične značilnosti, učinkovitost in ceno programov. Med vsemi kandidati je najvišjo oceno prejel program slovenskega podjetja XLAB, ISL Light, ki je po mnenju c't najbolj primerna rešitev za hitro in nepričakovano pomoč uporabnikom v Vista okolju. Z vsemi funkcijami, ki jih program nudi, polno združljivostjo z Visto in hitro odzivnostjo se uvršča med najboljše ponudnike primerljivih rešitev na trgu. Dejstvo, da ISL Light deluje v vseh operacijskih sistemih pa ga uvršča še stopničko višje.

Celoten članek s primerjalnimi tabelami je na voljo na spletni strani www.islonline.com. Na strani lahko med seboj poljubno primerjate različne rešitve, ki jih izberete sami.

XLAB neprestano razvija svoje izdelke. Najnovejša različica programa ISL Light je dopolnjena izdaja tiste, ki je prepričala strokovnjake pri reviji c't. Sedaj je na voljo tudi tiskanje na oddaljeni tiskalnik in snemanje sej, ki je pride prav v primeru nesporazumov med različnimi uporabniki in pri usposabljanju novih zaposlenih. Njegova največja prednost pa je paket VSE V ENEM. Z nakupom izdelka ISL Light dobite namreč tudi ISL Pronto (spletni pogovor v živo), ISL AlwaysOn (dostop do oddaljenega računalnika) in ISL Groop (spletni sestanki). Ta ponudba razširja paleto funkcij in možnosti uporabe ter omogoča uporabo celotnega kompleta orodij za spletno komunikacijo, s katerimi lahko podjetje izboljša učinkovitost svojega poslovanja.

www.islonline.com se na trgu ponudnikov storitev za spletno komunikacijo pojavlja že od leta 2003. Danes njihove rešitve, kot so podpora na daljavo, dostop do oddaljenega računalnika, spletni pogovori in spletni sestanki, uporablja že več kot 60.000 podjetij po vsem svetu.

O podjetju XLAB
Podjetje XLAB d.o.o., ki se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za enostaven dostop in nadzor oddaljenega namizja, sestanke in komunikacijo preko medmrežja na zahtevo, sodi v sam svetovni vrh. Izdelki ISL Online so združeni v poslovni paket "Vse v enem", ki nudi vsem, od malih, srednjih in velikih podjetij do posameznikov, nov, preprost in varen način dostopa do oddaljenega računalnika, sodelovanja s strankami, partnerji in zaposlenimi v dejanskem času. Izdelki ISL Online so tehnološko dovršeni ter slovijo po svoji enostavni uporabi, poleg tega pa so tudi cenovno dostopni.

www.islonline.com | www.xlab.si

Kontakt:

Barbara Viškovič | Marketing&PR

XLAB d.o.o., Pot za Brdom 100 , SI-1000 Ljubljana

www.islonline.com

press@islonline.com

T: +386 8 2000760 | F: +386 8 2000770