O-STA

SAOP - Združenje računovodskih servisov miniMAX za dostopnejše računovodske storitve

SAOP prek Združenja računovodskih servisov miniMAX povečuje konkurenčnost računovodskih servisov, ki uporabljajo spletni program miniMAX.

ŠEMPETER PRI GORICI, 24. 7. 2009 - Zaostrene razmere v gospodarstvu, ki so prizadele predvsem malo gospodarstvo, od podjetnikov in majhnih podjetij zahtevajo učinkovit pregled nad uspešnostjo poslovanja in likvidnostjo. V podjetju SAOP, ki je vodilni ponudnik prilagojene programske opreme za mala in srednja podjetja ter javne ustanove, so ustanovili Združenje računovodskih servisov miniMAX, prek katerega podjetnikom omogočajo dostop do sodobnih in cenejših računovodskih storitev na osnovi spletne programske opreme miniMAX. Trenutno je v Združenje vključenih 41 računovodskih servisov po vsej državi, do konca leta pa pričakujejo prek 200 članov.

Ustanovitev Združenja računovodskih servisov miniMAX je del SAOPjeve razvojne vizije, v okviru katere želijo skupaj z računovodskimi servisi sodelovati pri razvoju spletnega progama miniMAX. "Prek Združenja našim uporabnikom omogočamo ustvarjanje dodatnih prihodkov, dobro podporo ter ponudbo kakovostnejših in cenejših računovodskih storitev za podjetnike," je povedal Marko Češnovar, vodja prodaje miniMAX v podjetju SAOP.

Prednosti Združenja temeljijo na uporabi spletne rešitve miniMAX, ki na inovativen način izboljšuje sodelovanje podjetnikov in računovodskih servisov. Večja vključenost uporabnikov računovodskih storitev, na primer prevzem vnašanja podatkov v program, omogoča po eni strani ustrezno znižanje cene računovodske storitve, po drugi strani pa bistveno povečanje storilnost in kakovost storitev na strani računovodskega servisa.

"Združenje računovodskih servisov miniMAX je še posebej inovativna in zanimiva ideja, saj ponuja koristi tako za člane združenja kot za potencialne stranke računovodskih servisov," je poudaril David Đukić, direktor Inštituta za profesionalno prodajo. "V osmih letih, odkar spremljam trg računovodskih storitev, se je konkurenčnost stalno povečevala tako da je nove stranke vedno težje in dražje pridobiti. Po drugi strani Združenje podjetnikom omogoča, da v svoji bližini dobijo računovodski servis, ki bo prek zagotavljanja popolnega in tekočega pregled nad podatki prispeval k stabilnemu poslovanju."

V podjetju SAOP bodo prek Združenja skrbeli za promocijo včlanjenih računovodskih servisov, ki uporabljajo miniMAX. "Računovodski servisi običajno ne izvajajo načrtnega trženja storitev podjetnikom, zato jim bomo pomagali z našimi dobrimi praksami na področju trženja in prodaje. "Na ta način bomo ustvarjali povpraševanje, od posameznega računovodskega servisa pa bo odvisno, ali bo svojo storitev uspel tudi prodati", je še pojasnil Češnovar. Združenje bo imelo enotno prodajno strategijo, ki jo bo vodil SAOP skupaj s člani združenja, pri čemer bo za finančni del trženja in prodaje skrbel izključno SAOP.

Združenje bo poleg prodajne podpore zagotavljalo tudi vsebinske storitve, kot je izobraževanje in svetovanje na področju gospodarske in davčne zakonodaje ter pripomoglo k pohitritvi izmenjave znanja med računovodskimi servisi. Na voljo bo tudi dostopnejša strokovna pomoč in sicer tako članom kot tudi novoustanovljenim računovodskim servisom. Kot napovedujejo v SAOP, bo med člani Združenja možno prevzemanje dela v obdobjih največjih obremenitev ali med odsotnostmi računovodij, na primer med dopusti, porodniškimi dopusti ter bolniškimi staleži. Združenje bo v nadaljevanju oblikovalo posebno ponudbo računovodskih storitev za novoustanovljena oziroma mlada podjetja, s čimer bo po pripomoglo k razvoju podjetništva v Sloveniji.

Dodatne informacije:


Peter Krkoč, Marketing in odnosi z javnostjo

SAOP d.o.o.
Cesta Goriške fronte 46
5290 Šempeter pri Gorici

T: 05 / 393 40 23
E: peter.krkoc@saop.si
S: http://www.saop.si