O-STA

Vlomilci ujeti v Sintalovi zasedi

Sintalovi varnostniki včeraj pozno popoldan v žalski enoti mariborske delniške družbe Surovina preprečili večjo krajo surovin - Zlikovci stari znanci policije

(Žalec, 9. avgusta 2009) - Sintalovi varnostniki so v soboto, 8. avgusta, pozno popoldan stopili na prste skupini zlikovcev, ki je v žalski poslovni enoti mariborske delniške družbe Surovina, družbi za predelavo odpadkov, skušala ukrasti 200 kilogramov različnih barvnih kovin, 30 kilogramov bakra in 150 kilogramov električnega kabla.

Zaradi ponavljajočih se vlomov v žalski poslovni enoti Surovine so Sintalovi varnostniki, ki so zadolženi za intervencije, vlomilcem pripravili zasedo. V soboto pozno popoldan se jim je to obrestovalo, saj so stopili na prste skupini zlikovcev, za katere se je kasneje izkazalo, da so stari znanci policije.

Varnostnik, ki je čakal v zasedi, je potem, ko je opazil neznane osebe na varovanem območju Surovine, obvestil Sintalovo intervencijsko službo, ki je na kraj dogodka prišla v desetih minutah. Sintalova varnostnika sta prijela in do prihoda policistov zadržala eno od oseb, ki se je pripravljala na odvoz precej težkega tovora: 200 kilogramov različnih barvnih kovin, 30 kilogramov bakra in 150 kilogramov električnega kabla.

Zadržano osebo sta predala policistom, ki so nato poskrbeli, da bosta pred sodnika morala stopiti še preostala dva storilca.

Kontakt:

Jana Zakrajšek

Sintal koncern

Litostrojska c. 38, SI-1000 Ljubljana

tel.: +386 1 513 00 15

fax: +386 1 513 00 19

GSM: +386 31 725 000

mail: jana.zakrajsek@sintal.si ali uprava@sintal.si

spletna stran: www.sintal.si