O-STA

12.avgust - Svetovni dan mladih

12. avgust je obeležen kot svetovni dan mladih. Sodelavci Nefiksa in portala Talentiran.si ga bomo namenili predvsem temu, da opozorimo na izzive, s katerimi se soočajo mladi.

Osredotočili se bomo na neformalno izobraževanje in delovne izkušnje mladih. Naš osnovni namen je s pobudo ozavestiti mlade, kako pridobivati delovne izkušnje, delodajalce pa, da jim pri tem po svojih močeh pomagajo..

Izpostavili bomo težave, ki se pojavljajo na tem področju in z razpravo ob kavi poiskali tudi možnosti izboljšav ter rešitev. Tovrstne razprave in pogovori so potrebni in pomembni - tudi zaradi tega, ker se širša družba, predvsem pa mladi sami, še vedno ne zavedamo pomena neformalnega izobraževanja in pridobivanja izkušenj.

Vabimo vas, da se nam pridružite na kavi in klepetu - vidimo se torej 12.08.2009 ob 12:08 uri v Ljubljani. Dogodek bomo organizirali v sproščenem vzdušju v lokalu STA Travel Cafe, Ajdovščina 1, Ljubljana, kjer bo potekal polurni pogovor s predstavniki mladih na zgoraj opisane tematike. Priložnost, da mladi povedo svoje mnenje in o njem razpravljajo, bo torej velika.

Hkrati smo v sodelovanju z lokalom STA Travel Cafe pripravili tudi celodnevno akcijo za tiste mlade, ki vpisujejo neformalne izkušnje v Nefiks. Mladi bodo tako lahko v sredo s predloženim Nefiksom ali e- Nefiks vpisom dobili brezplačno kavo.

Za več informacij vam je na voljo vodja projekta Nefiks, Alenka Blazinšek, na e-naslovih alenka@talentirana.si ali na info@nefiks.net.

V upanju na snidenje in dobro debato vas lepo pozdravljamo.

sodelavci Nefiksa in portala Talentiran.si