O-STA

Naj počitniško delo

Poletje je čas, ki ga večina nameni sprostitvi in počitku. Med njimi so tudi študentje in dijaki, ki pa poletja vedno pogosteje izkoristijo za intenzivno počitniško delo.

In čeprav večina dela zaradi zaslužka, to gotovo ni edini razlog, da poletne dni preživljamo delovno. Počitniška dela so idealna priložnost za neformalno učenje, če jih le dovolj skrbno in pametno načrtujemo. Tako je pomembno, da si glede svojega dela zastavimo cilje - kaj pravzaprav želimo početi in zakaj to želimo početi. Če je naš edini cilj zaslužiti denar in nismo pretirano izbirčni, potem bomo delo našli s sorazmerno malo truda. Za tiste, ki pa se želijo preko svojega dela česa naučiti, s prakso dopolniti svoje teoretično znanje iz formalnega šolanja, je iskanje počitniškega dela malo drugačno, bolj aktivno in poglobljeno. Taka dela pomenijo nabiranje izkušenj, znanja in nenazadnje tudi referenc.

Portal Talentiran.si je letos poleti razpisal akcijo Naj počitniško delo 2009, kjer mlade vabijo, da prijavijo svoja počitniška dela in povedo, zakaj je prav njihovo delo najbolj super. Čas za prijavo za Naj počitniško delo 2009 je do 15. septembra, naj delo pa bo izbrala strokovna komisija portala Talentiran.si. Nagrajenca čaka lepa nagrada, vzporedno pa bo potekala tudi akcija Naj počitniški delodajalec, ki bo prejel priznanje za naj delodajalca poletja 2009. Več informacij na www.talentiran.si ali elektronskem naslovu tadeja@talentirana.si.