O-STA

Rekordna sezona oratorijskih usposabljanj

Mladinski ceh je v letošnjem šolskem letu izvedel kar 33 oratorijskih usposabljanj (lansko leto 20), kar pomeni, da smo sodelovali s 33-imi župnijami in z vsaj 33-imi oratorijskimi voditelji. Naših usposabljanj se je udeležilo okrog 500 animatorjev, kar pomeni več tisoč otrok, ki prejemajo znanje, krepijo čut za okolje in družbo, ustvarjalnost. Animatorjem torej skozi dinamična in izkustvena usposabljanja predajamo znanje za delo z otroci, ki je tako bolj kvalitetno, vzgojno in prijetnejše.

Mladinski ceh preko projekta Mladinska akademija v sodelovanju s projektom Oratorij že vrsto let deluje na področju usposabljanja animatorjev. Po župnijah izvajamo oratorijske pakete, ki vsebujejo znanja in veščine, ki jih potrebuje vsak animator: delo v skupini, priprava kateheze, iger, komunikacija, motivacija. Župnija se lahko odloča med desetimi paketi, v pripravi pa sta še dva - bansi in oratorijski dan. Izvedli smo tudi dve vikend usposabljanji za voditelje oratorijev.

Oratorij je sicer nekajdnevni program, ki se dogaja na župniji in je namenjen osnovnošolskim otrokom, ves čas oratorijskega dogajanja pa jih spremljajo animatorji (srednješolci, študenti) pod vodstvom voditelja oratorija in ob spremstvu duhovnega voditelja. Poteka v okviru katoliške Cerkve in pomeni prijetno in vzgojno preživljanje prostega časa (predvsem počitniškega).

Informacije o seminarjih in ostali ponudbi Mladinskega ceha lahko dobite na spletni strani Mladinskega ceha (www.mladinski-ceh.si/akademija), telefonskih številkah: 040 207 860 ali 01/427 71 40 (Petra) ali elektronskem naslovu petra@mladinski-ceh.si.