O-STA

Deset tisoč specialistov se bo srečalo v Berlinu

Mednarodni kongres bo predstavil novosti na področju dermatologije

Berlin, avgust 2009 - Nemška prestolnica bo prvič v zgodovini gostila največji svetovni kongres Evropske akademije za dermatologijo in venerologijo (EADV). Kongres bo potekal v Mednarodnem kongresnem centru od 7. do 11. oktobra 2009, na njem pa pričakujejo okrog deset tisoč dermatologov - zdravnikov, raziskovalcev in znanstvenikov z vsega sveta.

Več kot 500 vodilnih dermatologov bo na 18. kongresu Evropske akademije za dermatologijo in venerologijo na 150 plenarnih zasedanjih, vzporednih zasedanjih, interaktivnih izobraževalnih tečajih in delavnicah razpravljalo o "novostih na področju dermatologije" (moto). V obsežnem znanstvenem programu se bodo udeleženci seznanili z vsemi ključnimi problemi in zadnjimi odkritji na področju klinične in eksperimentalne dermatologije in venerologije.

Evropska akademija za dermatologijo in venerologijo bo 8. oktobra zjutraj pripravila brifing za medije v angleščini, popoldne pa še enega v nemščini.

Mednarodno priznani strokovnjaki bodo predstavili najnovejša odkritja in spremembe na področju preprečevanja kožnega raka, alergij, zdravljenja aken in avtoimunske bolezni. Predstavniki medijev so vljudno vabljeni na kongres. Lahko se prijavijo na spletnem naslovu http://www.eadvberlin2009.com/press.

Podrobnosti o programu in druge informacije o 18. kongresu Evropske akademije za dermatologijo in venerologijo lahko najdete na www.eadvberlin2009.com.

Evropska akademija za dermatologijo in venerologijo je bila ustanovljena leta 1987 in ima sedež v Bruslju. Je neprofitno združenje, ki se zavzema za odličnost na področju kliničnega zdravljenja, raziskav in izobraževanja na področju dermatologije in venerologije.

Kontakt za medije: PublicScience - Professional PR for Healthcare, Life Sciences and Non-Profit
Stefanie Link & Kathleen Wallner GbR; Luisenstraße 48, D-10117 Berlin, Nemčija
Telefon: +49 30 280 99 -103, Fax: -105; www.publicscience.de