O-STA

Gorenje v Berlinu s Karimom Rashidom

Gorenje se po uspešni lanski predstavitvi tudi letos udeležuje sejma IFA v Berlinu, enega največjih mednarodnih sejmov zabavne elektronike in gospodinjskih aparatov, ki danes odpira svoja vrata. Gorenje premierno predstavlja kolekcijo aparatov s podpisom slavnega newyorškega oblikovalca Karima Rashida, linijo aparatov Gorenje Simplicity s preprostim načinom upravljanja ter kolekcijo hladilnikov Gorenje Retro v razširjeni paleti barv. Tako Gorenje znova potrjuje vizijo v oblikovanje usmerjenega ustvarjalca izdelkov za dom, ki z inovativnimi, tehnološko naprednimi in energijsko učinkovitimi rešitvami ustvarja nove trende.

V Gorenju nadaljujejo ciklus sodelovanj z uveljavljenimi oblikovalskimi imeni. V Berlinu premierno predstavljajo kolekcijo aparatov newyorškega industrijskega oblikovalca Karima Rashida, ki velja za nespornega kralja barv med oblikovalci. Aparate odlikujejo čiste linije, tehnološka dovršenost in visoka stopnja funkcionalnosti, barvno eleganco aparatov pa so v Gorenju poudarili z uporabo energijsko varčnih svetil LED. Gorenje je tako prvo v panogi gospodinjskih aparatov, ki uporabnikom ponuja možnost, da s pomočjo vertikalnega LED svetlobnega traku spreminjajo barvo zunanjosti pečice.

Prvič bo v Berlinu predstavljena tudi nova linija aparatov Gorenje Simplicity, ki odgovarja na želje potrošnikov po enostavnem upravljanju še vedno tehnološko in oblikovno dovršenih aparatov.

Franjo Bobinac, predsednik uprave Gorenja: "Razvoj novih izdelkov je tudi v času krize ključen za nadaljnji razvoj podjetja in blagovne znamke. Gorenjev nabor izdelkov na sejmu IFA v Berlinu dokazuje, da je Gorenjev razvoj v najboljši formi."

V času sejma, od 4. do 9. septembra, vas vabimo, da obiščete Gorenje's web pressroom at http://www.gorenjegroup.com/en/ifa2009_pressroom.