O-STA

S plačilno kartico ZSSS - DH do ugodnosti v Mercatorju

Ljubljana, 9. september 2009 - Mercator in Zveza svobodnih sindikatov Slovenije sta se dogovorila za sodelovanje, ki prinaša članom ZSSS ob plačilu s plačilno kartico ugodnosti ZSSS-DH določene ugodnosti. Ugodnosti so dodatni 2% popust na celotno vrednost nakupa, 10% popust na izdelke iz posebej oblikovane košarice 20 izdelkov ter možnost koriščenja Posebnih Pikinih popustov. Ugodnosti lahko člani ZSSS, imetniki plačilne kartice ugodnosti ZSSS-DH, koristijo v Mercatorjevih živilskih prodajalnah (razen franšiznih), tehničnih in tekstilnih prodajalnah ter v prodajalnah Intersport. Hkrati pa Mercator članom ZSSS, imetnikom plačilne kartice ugodnosti ZSSS-DH, nudi tudi 2% popust pri nakupu turističnih aranžmajev M holidays v poslovalnicah M holidays.

Članica Mercatorjeve uprave za področje trženja in nabave mag. Mateja Jesenek in sekretar ZSSS Milan Utroša sta danes podpisala sporazum, s katerim Mercator zagotavlja dodatne ugodnosti ob plačilu s plačilno kartico ugodnosti ZSSS - DH.

Mag. Mateja Jesenek je ob tem poudarila:" Mercator je letos že pomembno znižal cene 3000 izdelkom, da bi ohranil kupno moč slovenskih gospodinjstev, poleg torkovega smo uvedli tudi četrtkov popust za upokojenke in upokojence, z donacijami za dnevno rabo nujnih izdelkov pa smo neposredno pomagali tudi socialno najbolj ogroženim državljanom in državljankam. S sodelovanjem z ZSSS pa še dodatno krepimo naše aktivnosti za blažitev posledic krize."

Sekretar ZSSS Milan Utroša pa je dejal: "Vstop Mercatorja v sistem Kartice ugodnosti ZSSS daje temu projektu veliko dodano vrednost, članom sindikatov v ZSSS pa možnost, da si v teh težkih časih tudi na ta način vsaj nekoliko pocenijo vsakdanje življenje. S tem projektom ZSSS kot največja sindikalna centrala v državi svojim članom, poleg klasičnih sindikalnih uslug zagotavlja pri preko 350 ponudnikih tudi cenejše nakupe blaga in storitev. Zadovoljni smo, da k temu prav Mercator daje največji prispevek, saj je s svojo mrežo trgovin dostopen slehernemu našemu članu."

Mercator bo imetnikom veljavne kartice ZSSS - DH omogočil 2% popusta za vse nakupe, opravljene v navedenih prodajalnah Mercatorjeve prodajne mreže, ne glede na višino opravljenega nakupa. Ugodnosti plačilne kartice ZSSS - DH in kartice Mercator Pika pa se ne združujejo.

Sporazum že velja in bo do nadaljnjega prispeval k olajšanju bremena dnevnih nakupov številnim članicam in članom ZSSS.

Podrobnejše informacije

Skupni popust ob plačilu s kartico ZSSS - DH bo ob torkih 12% (10% popust TO! in dodatni 2% popust). Dodatna 2 % popusta na celotno vrednost nakupa s plačilno kartico ZSSS veljata tudi v primeru Posebnih Pikinih Popustov.

ZSSS bo svoje članice in člane obveščala tudi o 10 % popusta na izdelke iz posebej oblikovane košarice 20 izdelkov, katere vsebina se spremeni vsake tri mesece. Popust na izdelke iz posebej oblikovane košarice izdelkov velja vse dni v tednu, razen ob torkih.

Uveljavljanje četrtkovega popusta za upokojence in hkrati uveljavljanje ugodnosti ob plačilu s kartico ZSSS-DH ni mogoče. Košarica izdelkov je sestavljena iz prehranskih izdelkov, zato je možno popust na omenjene izdelke koristiti v živilskih prodajalnah Mercator s tovrstno ponudbo. Popust pri nakupu turističnih aranžmajev v poslovalnicah M holidays velja za turistične aranžmaje M holidays in ne velja za turistične aranžmaje drugih ponudnikov, popust pa se obračuna od redne cene aranžmaja. Ugodnosti veljajo od 7.9.2009 dalje.

10% popust za izbrane izdelke iz košarice se obračuna na blagajni. Imetniki plačilne kartice ZSSS-DH so dolžni pred začetkom postopka na blagajni o tem, da bodo svoje obveznosti poravnali s plačilno kartico ZSSS-DH, obvestiti blagajničarko.

Ugodnosti veljajo za gospodinjski nakup in ne veljajo v franšiznih prodajalnah in so namenjene le fizičnim osebam.