O-STA

Na evropski dan brez avtomobila -vožnja z vlaki kar za 75 odstotkov cenejša!

Slovenske železnice se tudi letos dejavno vključujejo v evropski teden mobilnosti in vzpodbujajo uporabo okolju prijaznejših prevoznih sredstev, kot je tudi prevoz z vlakom. Tako se bo mogoče na evropski dan brez avtomobila, 22. septembra, z vlakom peljati le za četrtino cene. 75-odstotni popust bo ta dan veljal za vsa potovanja z vlakom po Sloveniji. Izkoristite poceni vožnje z vlaki in hkrati poskrbite za čist zrak in dobro počutje v naših mestih.

Letošnji evropski teden mobilnosti bo potekal od 16. do 22. septembra. Gre za evropsko pobudo za trajnostno mobilnost, s katero mesta spodbujajo prebivalce, da uporabljajo do okolja prijaznejša prevozna sredstva. Osrednja tema letošnjega evropskega tedna mobilnosti je " Za dobro počutje v naših mestih".

Koliko CO2 izpustimo v okolje?

Za čist zrak in dobro počutje v naših mestih lahko veliko naredimo tudi sami z uporabo javnih prevoznih sredstev. Na spletni strani Teden mobilnosti lahko izračunate, koliko ogljikovega dioksida v okolje spusti vaš osebni avtomobil. Kako zelo do okolja prijazno prevozno sredstvo je vlak v primerjavi s cestnimi in letalskimi prevozniki, si lahko ogledate na spletni strani www.ecopassenger.com. Na njej lahko primerjate izpuste, ki obremenjujejo okolje pri posameznih vrstah prevoza na relacijah, ki jih izberete sami.

Nagradna igra: za vse sodelujoče razrede kar 75 % popusta za potovanje z vlakom in še sodelovanje v nagradnem žrebanju!

Slovenske železnice sodelujejo tudi pri nagradni igri Ministrstva za okolje in prostor Vesela ulica nas pelje na izlet za slovenske osnovne šole. Za sodelovanje v nagradni igri izpolnite anketni list na spletni strani Ministrstva za okolje in prostor.

Več na spletni strani Slovenskih železnic.