O-STA

Podjetja in javni zavodi kažejo največje zanimanje za rešitve za boljšo kontrolo poslovanja

Podjetje SAOP, vodilni slovenski ponudnik poslovnih programskih rešitev za mala in srednja podjetja ter javne ustanove, je v letošnjem prvem polletju več kot podvojilo število uporabnikov spletne programske storitve miniMAX. Prav tako se je povečala vrednost nakupov rešitev iCenter.

Število uporabnikov programske storitve miniMAX se je povečalo za 112 %, kljub zaostrenim tržnim razmeram pa so bili uspešni tudi pri prodaji rešitev poslovnega informacijskega sistema iCenter za srednja in večja podjetja ter javne ustanove ter povečali bazo strank za 8 %.

miniMAX je 30. 6. 2009 uporabljalo 423 računovodskih servisov, kar je 120 % več kot 31.12.2008. Računovodski servisi so s to programsko storitvijo obvladovali poslovanje več kot 7.000 podjetij. "Rast uporabnikov kaže na to, da je miniMAX prava rešitev za podporo informacijskim zahtevam podjetnikov, kar potrjuje tudi raziskava kakovosti podpore uporabnikom, ki je pokazala, da je z miniMAXom zadovoljnih 96,7 % uporabnikov," je povedal Marko Češnovar, vodja prodaje miniMAX.

Na področju prodaje rešitev iCenter je rast števila novih strank ostala na enaki ravni kot v enakem obdobju lani. Kot pravi Lilijana Zorn, vodja prodaje iCenter, so nove stranke iz gospodarstva večinoma kupovale programe za potrebe računovodstva in trgovine - tako veleprodaje kot tudi maloprodaje - glavnino prodaje javnemu sektorju so predstavljale celovite rešitve. "Obstoječe stranke so kupovale dodatne module, z namenom poenostavljanja delovnih procesov, na primer knjigo prejetih računov in registracijo časa, veliko pa je bilo tudi prodaj novega orodja Razporejevalec opravil," je povedala Liljana Zorn. S programskim orodjem Razporejevalec opravil so si namreč podjetja uredila sistem izterjave dolgov.

V podjetju napovedujejo, da se bo trend ploske prodaje rešitev iCenter spremenil že v tretjem četrtletju, ko pričakujejo znaten porast prodaje rešitev iCenter tako v gospodarstvu kot tudi v javnem sektorju.

Več informacij na www.saop.si.

Dodatne informacije


Peter Krkoč, Marketing in odnosi z javnostjo

SAOP d.o.o.
Cesta Goriške fronte 46
5290 Šempeter pri Gorici

T: 05 / 393 40 23
E: peter.krkoc@saop.si
S: www.saop.si