O-STA

Priključite se konservatorjem-restavratorjem pri delu

ZAKAJ TOKRAT DRUGAČE?

Vrsto let vas vabimo v Pokrajinski muzej Maribor, kjer lahko med drugim prisluhnete tudi predavanjem o poteku različnih posegov na predmetih kulturne dediščine, ki se dogajajo v okviru konservatorsko-restavratorske dejavnosti. Da ne bi vedno poslušali zgolj predavanj, vas tokrat vabimo, da se konservatorjem-restavratorjem pridružite pri njihovem delu.

KDAJ IN KAJ NAJ BI POČELI?

Med 21. in 25. septembrom 2009 bo vsak dan med 9.00 in 13.00 uro v Pokrajinskem muzeju Maribor potekala delavnica, na kateri boste lahko spoznali pravilen pristop k reševanju problemov pri ohranjanju kulturne dediščine in pravilno delo pri preventivni konservaciji ter hranjenju predmetov v depojih. Seveda bomo tudi praktično opravili nekaj preventivnih posegov na posameznih predmetih, ki jih hrani muzej. Da boste spoznali muzej in delo ljudi v njem bo zato prvi dan delavnice namenjen ogledu razstav, konservatorsko-restavratorskih delavnic in predstavitvi dela kustosa, ostali štirje dnevi pa praktičnemu delu na keramičnih in lesenih predmetih iz etnološke zbirke. Delavnico bo vodila Irena Porekar Kacafura, konservatorsko-restavratorska svetovalka.

KAKO SE LAHKO PRIJAVITE?

Žal smo prostorsko omejeni in lahko zato v tokratno delavnico sprejmemo 10 zainteresiranih slušateljev. Ker drugače ne gre, bomo sprejeli tiste, ki se bodo prvi prijavili. Verjamemo pa, da ta delavnica ne bo prva in edina, ki jo bomo izpeljali, temveč vas bomo v svoje vrste povabili še večkrat. Prijavite se lahko po telefonu 228-35-51 ali 228-35-54 (Irena Porekar Kacafura) med 10.00 in 12.00 uro, oziroma na e-mail irena.p.kacafura@pmuzej-mb.si. Delavnica je brezplačna.

KAJ POTREBUJETE?

V muzeju boste prejeli osebna zaščitna sredstva za delo (rokavice, očala) in vse pripomočke, ki jih bomo potrebovali, vas pa prosimo, da zraven prinesete kakšno zaščitno oblačilo (npr. delovni plašč) ali obleko, ki jo lahko tudi umažete (v muzeju se boste lahko tudi preoblekli).

VESELIMO SE DRUŽENJA Z VAMI

POKRAJINSKI MUZEJ MARIBOR

Grajska ulica 2

2000 Maribor

Tel.: 228-35-51

Fax.: 252-77-77