O-STA

Od danes možnost cepljenja proti pandemski gripi tudi na vseh območnih zavodih za zdravstveno varstvo, in to brez naročanja

Od danes možnost cepljenja proti pandemski gripi tudi na vseh območnih zavodih za zdravstveno varstvo, in to brez naročanja

Ljubljana, 23. november 2009 - Cepljenje proti pandemski gripi je od danes mogoče tudi v vseh devetih območnih zavodih za zdravstveno varstvo: Ljubljana, Maribor, Celje, Kranj, Murska Sobota, Ravne na Koroškem, Koper, Nova Gorica in Novo mesto. Na območnih zavodih se lahko cepite brez naročanja, in to vsak delovni dan v času delovanja zavoda. Cepljenje se nadaljuje tudi v vseh drugih cepilnih centrih, organiziranih v zdravstvenih domovih. Seznam cepilnih centrov s podatki o delovnem času je dosegljiv na spletni strani www.ustavimo-gripo.si. Za cepljenje ni potrebna napotnica.

Cepljenje je najučinkovitejši način zaščite pred pandemsko gripo. Cepijo se lahko vsi, ki to želijo. Cepljenje še posebej priporočamo bolnikom z nekaterimi kroničnimi boleznimi, nosečnicam in otrokom od šestega meseca starosti dalje.

V preteklem tednu smo zabeležili precejšnjo rast števila obolelih za pandemsko gripo in pričakovati je, da bo v prihodnjih mesecih zbolelo še več ljudi. Obolevnost prebivalstva in s tem tudi težje zaplete bolezni lahko znatno zmanjšamo le s čimprejšnjim cepljenjem.

###

Dodatne informacije:

Urška Kaloper

Tel. št.: 01/2441 479

E-pošta: urska.kaloper@ivz-rs.si