O-STA

Najvišja državna priznanja s področja znanstveno-raziskovalne in razvojne dejavnosti

V ponedeljek, 23. novembra 2009 so v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani, slavnostno podelili Zoisove nagrade in priznanja, priznanje Ambasador znanosti in Puhovi priznanji. Zoisovo in Puhovo priznanje sta bila podeljena tudi sodelovcema Univerze v Novi Gorici.

Med prejemniki Zoisovega priznanja, ki predstavlja najvišje državno priznanje na področju znanstveno-raziskovalne in razvojne dejavnosti, je tudi doc. dr. Irena Avsenik Nabergoj, sodelovka Fakultete za humanistiko Univerze v Novi Gorici in Teološke fakultete Univerze v Ljubljani. Priznanje je prejela za pomembne dosežke na področju literarnih ved.

Puhovo priznanje za izume, razvojne dosežke in uporabo znanstvenih izsledkov pri razvoju aerodinamskih naprav pa je prejel doc. dr. Gregor Veble, sodelovec Fakultete za aplikativno naravoslovje Univerze v Novi Gorici in vodja razvoja v podjetju Pipistrel.

Za dodatne informacije ali intervju z nagrajenci lahko pokličete na tel. 05 3315 397 ali pošljete sporočilo na naslov andreja.leban@ung.si.

Andreja Leban