O-STA

SAOP uspešno zaključil 3. četrtletje

Glede na septembrsko rast v SAOP pričakujejo, da bodo dosegli letni plan prodaje.

ŠEMPETER PRI GORICI, 27. 11. 2009 - Podjetje SAOP d.o.o., vodilni slovenski ponudnik poslovnih programskih rešitev za podjetja ter javne ustanove, je kljub sezonskemu upadu prodaje doslej najbolj dobičkonosnega produkta iCenter uspešno zaključilo letošnje tretje četrtletje. To obdobje je bilo za SAOP poseben mejnik, saj so zaradi povečane rasti prodaje spletne programske rešitve za vodenje poslovanja majhnih podjetij miniMAX prispevali k ohranitvi prihodkov na ravni lanskega leta.

Zaostrene gospodarske razmere računalniških podjetij niso obšle, predvsem zaradi slabšega poslovanja njihovih strank. "Na gospodarsko krizo v SAOP odgovarjamo z okrepitvijo dejavnosti na vseh področjih," je povedala Sonja Šinigoj, direktorica SAOP d.o.o.

Celoten obseg podaje je v 3. četrtletju, kljub zaostrenim gospodarskim razmeram, ostal na enaki ravni kot leto poprej. K temu je največ prispevala dobra prodaja spletne rešitve miniMAX, ki se je v primerjavi z enakim obdobjem lani povečala za 63 %. "S prodajnim rezultatom miniMAXa smo izredno zadovoljni, saj dokazuje pravilnost naše usmeritve v razvoj takšne rešitve, ki danes postavlja standarde na področje informacijske podpore pri poslovanju majhnih podjetij," je dejala Sonja Šinigoj.

Prodaja poslovnega informacijskega sistema iCenter je upadla za 5,6%, v primerjavi z enakim obdobjem lani, ko so glede na prodajo v letu 2007 njegovo prodajo povečali za 102%. "Prodaja iCentra je bila uspešna, čeprav je pričakovano nekoliko upadla. Zaradi gospodarske negotovosti namreč predvsem proizvodna podjetja še niso bila naklonjena novim investicijam v informacijske rešitve," je še povedala Šinigojeva. Po strukturi prodaje so v optimizacijo poslovanja z iCentrom največ vlagale organizacije v javnem sektorju (32,45%), sledila so podjetja z dejavnostjo trgovine (31,45%), storitvena podjetja (24,09%) ter proizvodna podjetja (12,01%).

Prodaja podjetjem in javnim ustanovam se je okrepila v septembru, kar napoveduje povečano prodajno dejavnost v zadnjem četrtletju in doseganje planiranega 12% povečanja prihodkov od prodaje glede na leto 2008.

Logotipi SAOP, fotografije, vsebinski članki... http://www.saop.si/site/o_podjetju_za_novinarje/413/za_novinarje.aspx

Dodatne informacije:


Peter Krkoč, Marketing in odnosi z javnostjo

SAOP d.o.o.
Cesta Goriške fronte 46
5290 Šempeter pri Gorici

M: 031 604 851
E: peter.krkoc@saop.si
F: 05 / 393 81 36
S: http://www.saop.si