O-STA

Pozdrav iz Cape Towna

Miss Slovenije Tina Petelin bo danes v dresu slovenske nogometne reprezentance na žrebanju v Cape Townu

Pozdravček iz Cape Towna,

Punce smo bile nekaj dni v safariju, v enem najboljših safarijev v Južni Afriki in sicer v safariju in golf resortu "Legend", kjer so bile tudi lanskoletne misice.

Videli smo ogromno divjih živali in seveda smo z nekaterimi lahko stopili tudi v neposreden stik. Naša skupina je preživela največ časa v družbi gepardov, kajti naša skupina se imenuje "Cheetahs", kar pa pomeni gepardi. Imela sem torej priložnost, da sem pobožala geparda, kar je bilo prav fajn.

Nasploh smo Cheetahs najboljša ekipa, to pa se je potrdilo tudi s tem, ko smo dobilo priznanje Best Team na resortu Legend! Bilo je super, videli smo tako velike, kot tudi majhne leve, slone, žirafe, sokole, sove.

Punce smo imele mini turnir golfa in moram povedati, da sem bila ena izmed najboljših v ekipi. Bilo je super, zabavno in sproščujoče. Golf me je pravzaprav zelo navdušil, tako da verjamem, da ga bom v prihodnosti še igrala. Seveda mi je podjetje Chervo podarilo opremo za golf, tako da sem izgledala kot prava profesionalka. Po končani igri golfa sem morala celo podati izjavo, saj so bili prepričani, da sem golf v preteklosti že igrala oz., da ga redno igram, glede na moj rezultat. Seveda sem se le nasmejala in povedala, da so moje edine izkušnje z golfom - mini golf. Čeprav je moja mama vedno želela, da bi ga profesionalno igrala, me to nikdar ni mikalo, sedaj pa mi je postalo zelo všeč.

V safariju Legend smo preživele 3 nepozabne dni in nato smo pot z avtobusom nadaljevale v Sun City, kjer smo v luksuznem hotelu Sun City Hotel preživele eno popoldne. Tam smo doživele na balkonu obisk opic, ki so plezale in se z menoj tudi spoprijateljile. Dovolile so mi celo, da jih slikam.

Naslednji dan smo že potovale nazaj v Joburg na letališče in z letalom odletele v Cape Town. Bilo je zelo naporno, saj punce po več kot 25 ur nismo spale. Pa vendar... Sedaj se nahajamo v Cape Townu, v super resortu, kjer imajo tudi divje živali, med njimi pa so tudi gepardi in leopardi.

Do jutri ostanemo tukaj, v soboto pa že zelo zgodaj potujemo z letalom nazaj v Joburg, saj se nam v nedeljo začnejo "ta prave" priprave na finalni izbor, ki bo že čez 9 dni.

Danes so nekatere od punc imele Fashion Show, kjer pa žal nisem sodelovala. Odvijal se je v prestižnem hotelu v Cape Townu, v katerem je (ne boste verjeli) preživljal dneve tudi David Beckham, videle pa smo ga na žalost le na balkonu hotelske sobe, in sicer ovitega z brisačo.

Imela sem neverjetno srečo! Izbrana sem bila med 20 punc (misic) katere se bomo oblečene v nogometne drese naših domačih reprezentanc udeležile žrebanja nogometnih reprezentanc.

Pozdravček iz Cape Towna.

T I N A


Tina Petelin, Miss Slovenije 2009