O-STA

V Glasbeni šoli Celje bosta koncertirala odlična mlada glasbenika Matej Haas, violina in Miha Haas, klavir

Glasbeni večer za vse, ki znajo prepoznati izvrsten glasbeni izraz

Celje, 8. december 2009, Zavod Celeia Celje vabi v četrtek, 10. 12. 2009, ob 19.30, v Glasbeno šolo Celje na koncert Mateja in Mihe Haasa, izvrstnih glasbenikov, ki se bosta občinstvu predstavila v okviru ciklusa GM oder, ki prinaša predstavitve najuspešnejših mladih slovenskih glasbenikov, za nastope izbranih v sodelovanju s strokovno žirijo Glasbene mladine Slovenije. Cena vstopnice za izven: 5 EUR. Prodaja vstopnic: TIC Celje, Krekov trg 3 in eno uro pred koncertom v Glasbeni šoli. Koncert je tudi del osrednjega programa Pravljično Celje 2009.

Matej Haas (1990, Ljubljana) je lani zaključil četrti letnik violine v razredu prof. Vasilija Meljnikova na SGBŠ v Ljubljani, letos pa je maturiral še na Gimnaziji Bežigrad. V študijskem letu 2008/2009 je študiral v razredu profesorice Wonji Kim na Univerzi Mozarteum v Salzburgu, od oktobra letos pa študij nadaljuje v razredu prof. Igorja Ozima. Kot solist je nastopil s Simfoničnim orkestrom SGBŠ ter koncertiral s solističnimi recitali v Sloveniji, Italiji in Hrvaški. Matej je trikratni nagrajenec in dobitnik zlatih plaket TEMSIG-a ter nagrajenec mednarodnih violinskih tekmovanj v Zagrebu, Gorici in Ljubljani. Leta 2008 je prejel Škerjančevo nagrado Srednje glasbene in baletne šole Ljubljana za zasluge pri umetniškem uveljavljanju šole.

Miha Haas (1983, Ljubljana) je diplomiral leta 2006 na Akademiji za glasbo v Ljubljani, v razredu Dubravke Tomšič-Srebotnjak, magistrski študij pa dokončal leta 2008 na Kraljevem konzervatoriju v Bruslju, v razredu Aleksandra Madžarja. Je zmagovalec državnega tekmovanja v kategorijah klavir ter klavirski duo. Prejel je Škerjančevo nagrado SGBŠ Ljubljana, Prešernovo nagrado Akademije za glasbo in Prešernovo nagrado Univerze v Ljubljani. Nastopil je na 260 koncertih v Sloveniji, Avstriji, Italiji, Belgiji ter na Nizozemskem, Hrvaškem, Švedskem in Norveškem. Kot solist je igral z Orkestrom Slovenske filharmonije, s Simfoničnim orkestrom AG Ljubljana, z Orkestrom SGBŠ Ljubljana, s Celjskim godalnim orkestrom, s Pihalnim orkestrom Slovenske vojske ter s Pihalnim orkestrom železarjev Ravne.

Spored:

Wolfgang Amadeus Mozart: Sonata za violino in klavir v B-duru, KV 454

Janez Matičič: Tri skladbe za violino in klavir

Maurice Ravel: Sonata za violino in klavir v G-duru

Camille Saint-Saëns: Introdukcija in Rondo capricioso

Fotomaterial:

Na fotografiji: Matej Haas, violina in Miha Haas, klavir

Več info: Nenad Firšt, Umetniški vodja glasbene dejavnosti, tel.: 03 42 87 139, mobi: 051 681 994, e-mail:nenad.first@celje.si