O-STA

Microsoft, Visoka poslovna šola Doba Maribor in DOBA EPIS podpisali sporazum o strateškem sodelovanju

Visoka poslovna šola Doba Maribor (VPŠ Doba), Doba evropsko poslovno izobraževalno središče (DOBA EPIS) in Microsoft so podpisali dogovor o dolgoročnem strateškem sodelovanju. Sodelovali bodo pri vzpostavitvi centra znanja in pri razširjanju najnovejših znanj s področja informacijske tehnologije. Dogovor predvideva ustanovitev IT-akademije, dostop do najnovejše Microsoftove programske opreme za študente in zaposlene VPŠ Dobe in DOBA EPIS-a ter vzpostavitev novih tehnologij za dvig ravni študija, komunikacije in dela. To je nov korak, s katerim Microsoft uresničuje zavezo sodelovanja z akademskimi ustanovami v Sloveniji.

"Ta dogovor za nas predstavlja nov korak pri uresničevanju zaveze sodelovanja z akademskimi ustanovami v Sloveniji, v okviru katerega nudimo dostop na najnovejših znanj in tehnologij ter dodatnih priložnosti za povezovanje z zasebnim sektorjem," je ob podpisu dogovora dejal Matej Potokar, generalni direktor slovenske podružnice Microsofta. "Prepričani smo, da je današnji podpis začetek dolgoročnega partnerstva, ki bo Visoki poslovni šoli in izobraževalnemu središču DOBA omogočil še učinkovitejše zagotavljanje znanj svojim študentom."

Microsoft bo z Visoko poslovno šolo Doba in središčem DOBA EPIS sodeloval na naslednjih področjih:

· Vzpostavitev IT-akademije, ki bo VPŠ Dobi in DOBA EPIS-u ter ostalim potencialnim partnerjem nudila izobraževanja s področja uporabe najnovejših Microsoftovih tehnologij in znanja s področja informacijske tehnologije. IT-akademija bo študentom omogočala opravljanje uradnih Microsoftovih tečajev in izpitov, ki jim zagotavljajo dodatno konkurenčno prednost na trgu dela.

· Omogočanje dostopa do programske opreme prek programa MSDN AA za študente in fakultetno osebje v izobraževalno-raziskovalne namene. Program omogoča preizkušanje in uporabo Microsoftove programske opreme za potrebe izobraževanja.

· Vzpostavitev novih tehnologij, namenjenih študentom in zaposlenim na DOBA EPIS-u prek storitve Microsoft Live@edu, ki izobraževalnim ustanovam omogoča boljšo komunikacijo študentov med seboj, s profesorji in z drugimi zaposlenimi na univerzi. Live@edu vključuje paket storitev, med katerimi so elektronska pošta, takojšnje sporočanje, orodje Office Live Workspace za preprostejše sodelovanje ter druga orodja, s katerimi študentje lažje izpolnijo svoje študijske obveznosti.

"Podpis sporazuma z Microsoftom je v skladu z našo strategijo na področju povezovanja z okoljem, krepitvijo prisotnosti v strokovnih javnostih, uvajanja novih tehnologij v študijske namene ter sodelovanjem v slovenskem akademskem prostoru," je povedala Jasna Dominko Baloh, direktorica Visoke poslovne šole Doba Maribor in izobraževalnega središča DOBA EPIS. "Tudi s tovrstnimi koraki uresničujemo naše poslanstvo širjenja znanja in povezovanja vseh, ki verjamemo v uspeh."

Microsoftova vizija je uresničevanje potenciala ljudi po vsem svetu in ključni del tej prizadevanj je sodelovanje z izobraževalnimi ustanovami ter skupnostmi. Sodelovanje poteka na najrazličnejših področjih - od razvoja inovativnih pristopov k izobraževanju in povezovanja akademskih ustanov s trgom dela do sodelovanja z nevladnimi organizacijami pri omogočanju dostopa manj privilegiranih do tehnologije.

Spletna stran: http://www.microsoft.com/slovenija/novinarji/

Simona Rakuša, vodja odnosov z javnostmi: simonar@microsoft.com, Microsoft d.o.o., tel. (01) 5 846 100