O-STA

Pekarna Mišmaš in obisk Dedka Mraza v Kulturnem domu Grosuplje

Sobota, 12. 12., ob 10:00 uri in petek, 18. 12., ob 18:00 uri v Kulturnem domu Grosuplje

VESELI DECEMBER

Svetlana Makarovič: PEKARNA MIŠMAŠ, (izvaja Gledališče Hiška, KD Teater Grosuplje) in obisk DEDKA MRAZA z obdaritvijo otrok

PONUDBA ZA NOVOLETNO PREDSTAVO

Vsako leto ste mladim gledališkim ustvarjalcem dali priložnost, da se pridružijo decembrskemu vzdušju in prihod Dedka Mraza popestrijo z novoletno gledališko predstavo. Že cetrtic zapored bodo k carobnosti decembra prispevali mladi igralci gledališke skupine Hiška OŠ Louisa Adamica in KD Teater Grosuplje, ki jo že osem let uspešno vodi mentorica Irena Žerdin. Tako nadaljujejo tradicijo Gledališca GGNeNi. Z vašo pomocjo in z našo organizacijsko podporo jim bomo omogocili, da bodo predstavo pripravili produkcijsko bolj profesionalno, s polno mero otroške prisrcnosti.

V Veselem decembru 2009 naša ponudba vsebuje zgodbo, ki je vsem poznana: to je pravljica PEKARNA MIŠMAŠ izjemne Svetlane Makarovic. Takole je zapisano o peku, glavnemu liku v pravljici: "V pravljici lik Mišmaša predstavlja nekaj zelo skrivnostnega. Morda ravno zaradi tega, ker ne govori veliko. Tudi njegove miške se obnašajo zaradi njega zelo skrivnostno in so vecino casa skrite. Nihce v vasi ne more veliko zvedeti o njem in ogled peke kruha ni dovoljen prav nikomur. Vendar je bralec lahko popolnoma preprican, da je Mišmaš zelo dobra oseba, ker se je znal prijazno nasmejati in glede na to, da je rade volje pekel kruh za prebivalce vasi sklepamo, da je bilo zelo dober." Veliko pravljico bo za mlade ustvarjalce in za veselo decembrsko vzdušje priredila mentorica Irena Žerdin s pomocjo somentorice Sabine Gruden. Lik Mišmaša, ju je zavedel celo do te mere, da bodo prvic predstavo zvrstno poimenovali muzikal. To pa pomeni, da bo poleg plemenite vsebine pravljici dodano še veliko glasbe.

V razigranem otroškem vzdušju bomo otrokom predstavili naše vošcilo za leto 2009 s sporocilom pravljice, ki se konca zelo skrivnostno saj pisateljica nakaže, da je v eni drugi vasi videla pekarno z napisom "Pekarna Mišmaš" in čeprav ne vemo, ce je ta pekarna ravno od našega Mišmaša, nam pusti veliko upanja, da je z glavnim likom vse v redu in da še naprej pece najboljši kruh. Tako se bo zgodilo tudi pri nas, saj bo pek Mišmaš skupaj z miškami in po stari dobri navadi tudi z dedkom Mrazom in razdelil darila med vaše otroke.

Z vašo odlocitvijo boste prispevali v kvalitetnejšo dejavnost mladih ustvarjalcev. Celoten izkupicek je namenjen Otroškemu gledališcu Hiška, ki ga sestavljajo ucenci grosupeljskih osnovnih šol. Odkup predstav jim omogoca kvalitetnejše gledališko izobraževanje in boljše pogoje dela (stroški scene, kostumov, maske). Rezultati so zelo konkretni: že tri leta zapored se je Gledališce Hiška uvrstilo najprej na regijsko kot tudi na državno srecanje otroških produkcij v dvostopenjski selekciji JSKD R Slovenije, kjer sta nas zastopali kar dve skupini iz Grosuplja med izbranimi 12 predstavami. Navdušenje med publiko sta poželi obe predstavi. Gre za uspeh, ki ni nakljucen. Zasluge za zapis grosupeljskih gledališc na zemljevid slovenske gledališke produkcije si lahko pripišete tudi vi.

Pod predstavo PEKARNA MIŠMAŠ se podpisujejo naslednji ustvarjalci Gledališca Hiška:

Pek Mišmaš ................................ROK ŽERDIN

Macek .........................................TJAŠA FURLAN

Jedrt............................................LEA GOSTINCAR

Kurji pek, Crna miška....................LOVRENC ŠKODA

Župan, Crna miška........................ANDRAŽ ZUPANCIC

Bele miške, Vašcanke ..................PETRA SKUBIC, STAŠA VIDIC, MANCA KASTELIC

Siva miška, Vašcanka...................NATALIA PLANINŠEK

Rumena miška, Vašcanka.............NINA ŽERDIN

Vašcanke ....................................PIA ŽMUC, VERONIKA GAVEZ, EVA KASTELIC

Crni miški................................... LUKA BUCAR, TIM LAVRIC

Sivi miški ....................................LEA TURŠIC, PETRUŠA ROMBO

Rumeni miški ..............................MANICA PETRIC, EVA GAVEZ

Režija in priredba: IRENA ŽERDIN, kostumografija: TINA DOBRAJC, scenografija: TINA DOBRAJC, priredba skladb glasbena spremljava: SABINA BENEDIK, glasbena spremljava: SABINA BENEDIK (pianino), BENJAMIN IN KRISTINA GRUDEN (ritmicna spremljava), produkcija: KD Teater Grosuplje in ZKD Grosuplje

Veselimo se srecanja z Vami!

Cena vstopnice: 4 €, za imetnike otroškega abonmaja 50% popust

Več na www.kultura.si

Info in rezervacije:

Zveza kulturnih društev Grosuplje

T:01/786 40 28

grosuplje@kultura.si