O-STA

Dresser Wayne pridobil certifikat ISO 14001 za okolju prijazno proizvodnjo in varnost

Certifikat priznava dosežke dobavitelja tehnologije za bencinske črpalke glede okoljskih zahtev ter varnosti in zdravja pri delu

AUSTIN, Texas--(BUSINESS WIRE)-- Dresser Wayne (www.DresserWayne.com), ena izmed vodilnih družb na svetu na področju tehnologije za točenje pogonskih goriv, je pridobil certifikat ISO 14001 za glavne podružnice v Severni Ameriki, Latinski Ameriki, Aziji in Evropi.

ISO14001 je okoljski standard, ki določa zahteve glede ravnanja z okoljem. Organizacijam pomaga pri določanju vpliva in tveganj, povezanih z emisijami ogljikovega dioksida, porabo energije in vode ter upravljanjem z odpadki, razvoju programov za nadzor in pri izboljšavah na teh področjih. ISO je neprofitna organizacija, ki razvija mednarodne standarde za proizvodnjo in dobavo produktov.

"To je pomemben mejnik v naših prizadevanjih za nenehne izboljšave pri zaščiti okolja. Temu področju v celotni družbi posvečamo precejšnjo pozornost," je dejal Neil Thomas, predsednik uprave Dresser Wayne. "To je dobro za naše okolje, naše stranke, naše zaposlene in naše rezultate".

Nabor izdelkov družbe Dresser Wayne trenutno vključuje inovativne rešitve za okolju prijazna in obnovljiva goriva, zmanjšanje emisij in zajem hlapov. Te inovacije vsem sodelujočim omogočajo doseganje skladnosti z okoljskimi in varnostnimi zahtevami ter izkoriščanje novih poslovnih priložnosti, pri čemer jim dajejo možnost, da pozitivno vplivajo na okolje.

"Nenehno se trudimo zmanjševati vpliv naših produktov, poslovanja in nabavne verige na okolje, tako sedaj kot v prihodnosti. Meritveni programi, programi za izboljšave ter usposabljanje zaposlenih nam pomagajo, da posameznike na vseh ravneh organizacije vključimo v prizadevanja za trajnostni razvoj," je dejal Kevin Burnett Sr. direktor za odličnost poslovanja pri Dresser Wayne.

O skupini Dresser, Inc.

Dresser, Inc. je eden izmed vodilnih dobaviteljev kompleksnih infrastrukturnih produktov za globalno energetsko industrijo. Skupina ima na številnih tržnih segmentih vodilne produkte, na primer ventile, servo mehanizme, števce, stikala, regulatorje, cevne sisteme, motorje na zemeljski plin, točilna naprave za pogonska goriva ter opremo za ravnanje z zrakom in plinom. Dresser ima v svojem portfelju vodilne blagovna znamke kot so sistemi za točenje goriva Dresser Wayne, motorji na zemeljski plin Waukesha, regulatorji Mooney, varnostni ventili Consolidated ter puhala in števci za plin Roots. Družba ima na strateških lokacijah po vsem svetu proizvodnjo in servisne centre, prodajno prisotnost pa vzdržuje v več kot 100 državah. Več informacij je na voljo na spletni strani www.dresser.com.

O družbi Dresser Wayne

Dresser Wayne, ki ima sedež v Austinu v Teksasu, je ena izmed največjih poslovnih enot skupine Dresser, Inc. in inovator v industriji točilnih sistemov za goriva. Družba Dresser Wayne je tako prva predstavila samopostrežna točilna mesta na bencinskih servisih, čitalce kartic in akceptorje na točilnih mestih, radiofrekvenčne plačilne sisteme na bencinskih servisih ter plačilne in komunikacijske sisteme z ekrani na dotik. Dresser Wayne tudi izdeluje in prodaja programske sisteme, ki strankam v maloprodaji pogonskih goriv omogočajo bolj učinkovito vodenje dopolnilnih programov na bencinskih servisih, vključno z upravljanjem zalog, cenovno politiko, upravljanjem delovnih razmerij in administracijo. Spletna stran družbe se nahaja na naslovu www.dresserwayne.com.

Kontakti:

Predstavnica za stike z javnostmi (Evropa):
Lise-Lotte Nordholm, +46 40 360 553
lise-lotte.nordholm@dresser.com
ali
Predstavnik za stike z javnostmi:
Rob Discher, +46 40 360 553
robert.discher@edelman.com


Vir: Dresser, Inc.