O-STA

Obogatena spletna televizija SiOL iO

Ljubljana, 15. december - Aprila smo v Telekomu Slovenije in Mobitelu v sodelovanju s hčerinsko družbo Planet 9 med prvimi v Evropi predstavili sistem spletne televizije SiOL iO - http://io.siol.net/. Vse do danes je bila storitev na voljo v beta verziji, odslej pa bo na voljo uporabnikom v dveh različicah. Proste vsebine - 14 programov in video vsebine na zahtevo - so dostopne vsem uporabnikom interneta, "premijske vsebine" (dodatnih 11 programov, med njimi tudi vsebine za odrasle) pa so brezplačno dostopne vsem uporabnikom programskega paketa MEGA storitve SiOL TV. Ti se lahko v spletno televizijo SiOL iO prijavijo z uporabniškim imenom in geslom za dostop do SiOL interneta.

Programska shema s svojo raznolikostjo zadovoljuje različne želje (informativne, dokumentarne, erotične, športne), saj je uporabnikom ponujena kakovostna vsebina v obliki premijskih televizijskih programov, kot so Disney XD, Eurosport, Eurosport2, CNN in drugi. Uporabniki imajo na voljo tudi elektronski programski vodič (EPG).

SiOL iO omogoča tudi dostop do kvalitetnih vsebin na zahtevo, denimo glasbenih videospotov in video posnetkov najrazličnejših žanrov, od novic, športa, možno je še spremljanje različnih dogajanj v živo.

Vsebina v zavihku Videoposnetki je dostopna vsem, tudi neprijavljenim uporabnikom. Predvajalnik v sekciji videoposnetki vsebuje tudi orodno vrstico za "deljenje" vsebine, kar pomeni, da lahko uporabniki video objavijo na katero od družbenih omrežij, pošljejo povezavo do videa po elektronski pošti ali posnetek vstavijo na svoj blog ali spletno stran.

Uporabnikom SiOL TV paketa Mega sta omogočeni dve sočasni prijavi na uporabnika, erotične vsebine pa so še dodatno zaščitene z uporabniškim geslom storitve SiOL TV.

Ker SiOL iO optimalno deluje na 1 Mbit/s osnovnega dostopa do interneta, lahko storitev SiOL iO deluje kod drugi TV zaslon. V okviru programske sheme se namreč predvaja 25 enakih programov kot na SiOL TV. S tem je uporabnikom omogočeno, da želeni program v okviru programske sheme spremljajo neodvisno od televizijskega sprejemnika. Konec prepirov, kaj bomo gledali zvečer po televiziji!

Dodatne informacije: Darinka Pavlič Kamien, vodja službe za odnose z javnostmi, Telekom Slovenije, tel.: 01 234 19 68, e-pošta: darinka.pavlic-kamien@telekom.si