O-STA

Pestra ponudba gledaliških predstav Zavoda Celeia Celje v mesecu marcu

V Celjskem domu na Krekovem trgu 3 na ogled predstave Picko in Packo, Dan žena in Ženske &moški.com

Celje, 23. februar 2010, Zavod Celeia Celje vabi v mesecu marcu k obisku kopice zanimivih predstav, ki se bodo odvijale v Celjskem domu na Krekovem trgu 3. Prva predstava, ki je namenjena najmlajši publiki Picko in Packo, bo na ogled v soboto, 6. marca ob 11.00. Otroški predstavi bo v nedeljo, 14. 3. 2010 ob 20.00 sledila burkaška komedija Dan žena. Pestro ponudbo predstav v Celjskem domu pa bo v sredo, 17. 3. ob 20.00 zaključila komedija Ženske&moški.com. Prodaja vstopnic: TIC Celje, Krekov trg 3, tel.: 03 42 87 936, 03 49 25 081, e-mail:tic@celje.si ter prodajna mesta Eventima po Sloveniji in eno uro pred vsako predstavo v Celjskem domu.

Zavod Celeia Celje pripravlja v mesecu marcu pestro ponudbo gledaliških predstav, ki jih namenja različnim ciljnim publikam. Predstave prihajajo v Celje v sodelovanju z Gustav filmom Ljubljana (Picko & Packo ter Dan žena) ter Špas Teatrom iz Mengša (Moški&ženske.com). Pester prireditveni mesec pričenjamo z otroško predstavo Picko in Packo v soboto, 6. 3. 2010 ob 11.00. Kdo med nami ne pozna zgodbe o dveh mulcih, polnih neposredne, iskrive in nagajive energije, ki se neznansko zabavata ob zganjanju svojih norčij. Na tak način nam kažeta svet zanimiv, zabaven in tako blizu. Če imamo domišljijo in polno glavo neumnosti je lahko zabava zunaj v resničnem svetu veliko bolj nora kot pa za štirimi stenami z miško ali daljincem v roki. To se mnogim mladim danes zdi že skoraj nemogoče, zato je zgodbica še kako aktualna in tudi poučna, saj ljudje danes, v svetu elektronike, svojim zabavam ne znamo več postaviti meja resničnega sveta.

Otroški predstavi bo v nedeljo, 14. 3. ob 20.00 sledila burkaška komedija Dan žena, ki jo je režirala Tina Gorenjak. Ženske vseh dežel, združite se (z moškimi) je slogan predstave polne nepredvidljivih zapletov, burkaškega humorja, in neposrednih komentarjev, ki se prepletajo s kabarejskimi songi, popestrenimi z začinjenimi besedili in vrtoglavo zabavnimi koreografijami. Tri "prave" ženske (v vlogah nastopajo Nejc Simšič, Tomaž Mihelič, Viktor Meglič in Boštjan Luštrik) vas na "pravi" Dan žena vabijo, da praznujete z njimi!

Pestro prireditveno ponudbo bo zaključila izjemno odmevna predstava Ženske.moški.com v sredo, 17. 3. 2010 ob 20.00. Prišel je čas soočenja. Življenjske zgodbe imajo vedno dva pogleda - ženskega in moškega! Spopad je neizbežen! Kaj se je spremenilo od časov Adama in Eve? Kaj bi se zgodilo, če bi vlogo žensk prevzeli moški? In obratno? Predstava, ki ruši gledanost po vsej Sloveniji, sedaj tudi v Celju.

Fotografija: Odlomek iz predstave Dan žena (fotografija je v lasti izvajalca predstave)

Več info: Snežana Gabrovec, Referentka za prireditve, tel.: 03 42 87 932, mobi: 051 681 990, e-mail:snezana.gabrovec@celje.si.